Publicat: 13 Iunie, 2019 - 12:19
Share

Biblioteca Judeţeană "Alexandru şi Aristia Aman" găzduieşte luni, 17 iunie 2019, începând cu ora 17:00, în sala "Acad. Dinu C. Giurescu", lansarea volumului de poezie "Culori şi alte culori" (cu titlul original "Colori e altri colori"), de Fabrizio Dall'Aglio. Evenimentul se desfăşoară la iniţiativa Editurii Eikon din Bucureşti şi a Asociaţiei Culturale Limes în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "Alexandru şi Aristia Aman" şi Televiziunea Română - Studioul Craiova.

Alături de Fabrizio Dall'Aglio, care va dialoga cu publicul şi va acorda autografe, în cadrul evenimentului vor lua cuvântul Petrişor Militaru şi Eliza Macadan, care a tradus şi îngrijit volumul "Culori şi alte culori".

Fabrizio Dall'Aglio s-a născut în 1955 şi este autorul mai multor volume de poezie apreciate de critică şi recompensate cu premii literare în Italia. Operele sale au fost traduse în limbile spaniolă şi engleză.

Volumul "Culori şi alte culori" a apărut iniţial în Italia, în 2014. Ediţia în limba română are o prefaţă semnată de Dante Maffia şi a primit, în 2015, prestigiosul premiu literar Camaiore. O selecţie de poezii din volumul "Culori şi alte culori" a fost publicată în revista "Poezia" de la Iaşi şi a fost inclusă ulterior şi în antologia de poezie italiană contemporană "În corp de val", publicată la Editura Eikon în 2017.
 

Tag-uri Institutii: