Publicat: 15 Februarie, 2019 - 12:27
Share
Unde a cerut recuzarea procurorilor!

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a prezentat, vineri, la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, pentru a fi audiată în dosarul în care are calitatea de suspect. Kovesi a spus că va da declaraţii la ieşire. La parchet a fost întâmpinată de nostalgicii statului paralel care i-au adus flori și i-au înălțat osanale pentru marile realizări obținute la conducerea instituției la care acum „dă samă”.

În timp ce Codruța Kovesi răspundea întrebărilor procurorilor, pe internet se strângeau noi semnături pe o petiție online care avea deja 114.000 semnatari în care inițiatorii militau pentru susținerea Codruței Kovesi pentru functia de procuror-sef european, listă pe care intenționează să o depuna  la Bruxelles, pe 26 februarie, ziua in care  era programata pentru audieri in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE).

Initiatorii ii cereau presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, si ministrilor Justitiei din statele membre ale Uniunii Europene sa respinga "ferm" tentativa lui Toader de a o defaima pe fosta sefa a DNA pentru a descuraja alegerea acesteia la conducerea Parchetului European. Ei nu au putut să prevadă posibila inculpare a candidatei chiar într-un dosar de corupție, acțiune care s-ar putea să încurce lucrurile într-un mod ireparabil.

La ieșirea de la audiere, Kovesi a fost zgârcită în declarații, afirmând doar că a cerut recuzarea procurorilor!

 Dar, la insistențele jurnaliștilor a adăugat: 

"Cu siguranta va fi o afectare a candidaturii pe care o parcurg, eu voi merge mai departe, ma voi prezenta la audiere in 26 februarie, pana atunci mai sunt niste etape, le voi parcurge. Nu am comis niciodata, dar niciodata, fapte penale, acuzatiile pe care le-am vazut in spatitul public aduse de un inculpat sunt pure fabulatii. Nu am avut niciun fel de atributii legate de extradarea condamntului Popa Nicolae, nu am exercitat niciun act abuziv,  nu aveam atributii. Acuzatia de luare de mita e ca as fi primit eu bani pentru extradare. Sunt doua comunicate oficiale din care rezulta ca plata s-a facut de politia romana. Nu e o coincidență, de doi ani si ceva sunt hartuita, nu sunt singura, toti cei care si-au facut treaba in magistratura au aceeasi problema, sa luam exemplul presedintelui ICCJ, al unor procurori si judecatori cercetati". (Evident, alții decât cei pe care i-a cercetat ea!)

UPDATE: 

Secția pentru Invetigarea Infracțiunilor din Justiție vine cu un comunicat de presă în care face o dezvăluire bombă. Conform procurorilor, Laura Codruța Kovesi i-a cerut personal lui Sebastian Ghiță, în anul 2011, aproximativ 57.000 de euro pentru a-l aduce în țară pe fugarul Nicolae Popa, aflat în Indonezia.

”În cursul anului 2011, fostul procuror general al PÎCCJ ar fi pretins și primit suma de 268.689,36 lei de la persoana vătămată în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, acte constând în extrădarea unei persoane condamnate, care fusese localizată în Indonezia — Jakarta.”, se precizează în comunicat.

Sebastian Ghiță a declarat în mai multe rânduri că i-ar fi remis Laurei Codruța Kovesi, personal, sume de bani cerută de către aceasta. Ghiță a explicat că el a plătit pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, dar și suma de 7000 de euro pentru ca Laura Codruța Kovesi să-și achiziționeze un autovehicul.

Sebastian Ghiță susține că întreaga operațiune de aducere în țară a lui Nicolae Popa a costat 200.000 de euro, iar acum aflăm că o firmă de a sa a contribuit cu aproape 25% din această sumă.

"Povestea a costat 200.0000 de euro. În comunicat, MAI susţine că plata a fost de 80.000 de euro (...) E simplu, minimul orelor zburate pâna în Jakarta e de 17 ore. Atât e drumul. Când înmulţiţi 17 ore cu 5.000 euro, descoperiţi că suma pe care MAI a plătit-o nu era de ajuns, avionul trebuia să se şi întoarcă. Nu MAI au minţit, au fost induşi în eroare, Kovesi a cerut celor de la Ţiriac Air să transmită o factură ministerului şi o factură către acea firmă din Ploieşti. În pofida minciunilor lui Kovesi, procurorii au aflat azi că Kovesi a coordonat această acţiune, au spus colegii ei, n-are cum să mintă, a semnat documente. E evident că acea sumă de bani plătiţi la cererea lui Kovesi a fost pentru acea cursă de aducere a lui Popa. Nu se trezeşte un cetăţean să plătească avioane pentru acţiunea lui Kovesi. Nu ştiu de ce minte", a sublinat Sebastian Ghiţă.

 

 

 

 

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: