6 octombrie 2022

Laura Vicol: Guvernul demis a făcut totul pentru a bloca plafonarea preţurilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier – act de iresponsabilitate la vârful statului

În timp ce românii mor cu sutele, noi, cu toţii, trebuie să asistăm la un joc politic de maxim cinism, ce va avea drept consecinţă prelungirea crizei politice şi a suferinţei românilor.

Nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier arată că nici măcar în ultimul ceas preşedintele nu a putut accepta soluţia raţională pentru acest moment: un guvern non-politic pentru a gestiona ţara până la alegerile anticipate, la rândul lor absolut necesare.

Din motive greu de înţeles de orice om raţional din această ţară, preşedintele a ajuns să nominalizeze o persoană fără sprijin politic. Această nominalizare este un act de iresponsabilitate la cel mai înalt nivel al statului.

Românii nu au timp şi nu au dorinţa de a sta să analizeze jocurile preşedintelui şi care sunt mizele din spatele acestui gest.

România este devastată de valul 4 al pandemiei de coronavirus, val 4 nepregătit de guvernarea PNL-USR-UDMR, şi despre care preşedintele Klaus Iohannis şi premierul demis Florin Cîţu au zis că nu mai vine. Dar a venit.

Românii tremură de frica facturilor din iarnă, iar Guvernul demis a făcut totul pentru a bloca plafonarea preţurilor.

Şi, în tot acest context, ce face preşedintele?

Joacă poker cu România şi românii.

Asta a ajuns ţara aceasta pentru Klaus Iohannis, Florin Cîţu şi autointitulata echipă câştigătoare – un teren de joc pentru satisfacerea setei de putere. De ce altă dovadă mai mare că România este condusă de oameni care nu au ce căuta în aceste funcţii mai avem nevoie?

Setea de putere este pentru aceşti oameni mai importantă chiar şi decât viaţa şi sănătatea românilor. Iar acest lucru nu poate fi nici iertat, nici uitat!

Laura Vicol, deputat PSD
Declaraţie de presă – deputat PSD Laura Vicol
13 octombrie 2021