3 decembrie 2021

Laureaţii Galei Premiilor UVT, ediţia a VII-a

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Comunitatea Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) este preocupată de extinderea proiectelor de dezvoltare ştiinţifică şi profesională, de recunoaşterea meritelor şi performanţelor membrilor, care, prin activitatea depusă, contribuie în mod esenţial la creşterea prestigiului său academic şi la realizarea misiunii UVT.

În acest spirit, am instituit o frumoasă tradiţie, încurajaţi şi de parteneriatele publice oferite de către companiile şi instituţiile de prestigiu din mediul economic şi administrativ al regiunii, o tradiţie ce îşi propune premierea excelenţei.

Astfel, în cadrul unui nou eveniment anual dedicat ştiinţelor, artelor şi sportului, desfăşurat astăzi în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, a avut loc a şaptea ediţie a Galei Premiilor UVT, în cadrul căreia membrii ai comunităţii academice şi ai comunităţii timişorene au fost premiaţi pentru activitatea lor.

Contextul pandemic actual ne-a obligat la o adaptare a actualei ediţii şi la organizarea unui eveniment prezentat live, transmis LIVE pe pagina de Facebook a UVT. Am surprins câteva dintre cele mai importante momente ale Galei în imagini (alăturate acestui comunicat), întregul eveniment regăsindu-se şi în format video.

Se cuvine să transmitem încă o dată mulţumiri partenerilor instituţionali, alături de care a fost posibilă organizarea în bune condiţii a acestei ediţii a Galei. Mulţumim: FLEX, ATOS, Unicredit Bank, Hamilton Central Europe, Nokia România, HELLA, TECH MAHINDRA, MARSH şi Consiliul Judeţean Timiş în calitate de partener instituţional.

Premiile acordate reflectă rezultatele deosebite obţinute de membrii comunităţii academice a UVT pe tărâmul ştiinţelor, artelor şi sportului, precum şi serviciile aduse universităţii de alte persoane sau instituţii. În cadrul galei au fost decernate zece premii care poartă denumirea unor personalităţi ce au marcat istoria universităţii, contribuind la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a ţării, dintre care şase premii pentru diferite domenii ale ştiinţelor, artelor şi sportului, două premii pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest şi două premii pentru contribuţia la creşterea prestigiului UVT în plan naţional şi internaţional.

Laureaţii acestor premii sunt:

Premiul „Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Ştiinţele Naturii
* Prof. univ. dr. Gabriela Vlase

Premiul „Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică şi Informatică
* Prof. univ. dr. Bogdan Sasu

Premiul „Gabriela COLŢESCU” pentru Ştiinţe Sociale şi Politice
* Prof. univ.dr. Delia Vîrgă

Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept şi Ştiinţe Economice
* Conf. univ. dr. Lucian Bojin

Premiul „Eugen TODORAN” pentru Ştiinţe Umaniste
* Lect. univ. dr. Adrian Briciu

Premiul „Aurel Breilean” pentru Arte şi Sport
* Conf.univ.dr. Valentina Ştefănescu

Premiul „Studentul Anului”
* Drd. Armand Voinov

Premiul „Ioan CUREA” pentru Activitatea desfăşurată în UVT
* Dl. Bogdan Aldea

Premiul „Sever BOCU” pentru Implicare Civică şi Socială
* Direcţia de Sănătate Publică Timiş

Premiul „Alumnus”
* Dl. Cristian Rudic (Manager, Opera Naţională din Timişoara)

Rectorul UVT, Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Acordarea acestor premii, în cadrul ediţiei a şaptea a Galei, a reunit comunitatea UVT în jurul valorilor noastre perene, personalizate prin laureaţii acestei sărbători anuale, profesionişti pentru care inovarea înseamnă o plus-valoare stabilă pentru comunitate şi pentru cariera publică a fiecăruia. Îi felicit pe toţi laureaţii!”

Ne revedem în 2022 în condiţii mai bune, prezenţi din nou la o mare sărbătoare, la o nouă ediţie a Galei Premiilor UVT.

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional

horea.bacanu@e-uvt.ro
https://uvt.ro/ro/

Comunicate de presă


https://uvt.ro/ro/revista-presei/
https://www.facebook.com/uvtromania
http://univ-unita.eu/

*

O galerie foto extinsă, cu imagini din cadrul Galei Premiilor UVT 2021 se găseşte AICI

Laureații Galei Premiilor UVT, ediția a VII-a