17 august 2022

Lavrov a avertizat Turcia împotriva hrănirii sentimentelor militariste ale Kievului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Moscova face apel la Ankara și la alte capitale să nu reacționeze la alimentarea sentimentelor militariste ale Kievului, potrivit celor declarate de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în urma discuțiilor cu omologul său egiptean, Samekh Shukri, relateaza Izvestia.

„Pentru toate țările responsabile cu care comunicăm, Turcia este una dintre ele, vă recomandăm cu tărie să analizați situația, declarațiile etern militariste ale regimului de la Kiev și si sa nu-i hraniti sentimentelor militariste”, a explicat Lavrov, răspunzând la o întrebare despre atitudinea sa față de situația din Donbass si in urma negocierilor dintre președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, și președintele Turciei, Tayyip Recep Erdogan, privind achiziționarea de arme turcești de către partea ucraineană.

Pe 9 aprilie, s-a raportat că Ucraina a achiziționat dronele de atac turcești Bayraktar, iar pe 10 aprilie, au existat informații despre prima utilizare a dronelor Bayraktar în Donbass.

La 11 aprilie, un reprezentant al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, a purtat 16 conversații telefonice cu reprezentanți din diferite țări. Potrivit acestuia, Ucraina a primit aprobarea multor parteneri internaționali în sprijinul „integrității teritoriale și suveranității Ucrainei pe fondul escaladării situației”.

Astfel, pe fondul agravării relațiilor dintre Kiev și Moscova, miniștrii de externe ai Bulgariei, Lituaniei, Poloniei și Republicii Cehe și-au declarat solidaritatea cu Ucraina. Secretarul general al NATO, Ian Stoltenberg, și-a anunțat, de asemenea, sprijinul pentru Ucraina.

Redactor Ciprian POP