Publicat: 15 Aprilie, 2019 - 20:40
Share
Cine sunt „colegii” - se poate doar bănui deocamdată, fiind probabil deplin conspirați...

Actualul procuror general Augustin Lazăr a transmis „colegilor”, de la Timișoara, să își asume răspunderea de a candida pentru mandatul de procuror general, fără a spune însă clar dacă renunță să își depună candidatura pentru a doua oară pentru funcția de la PG, deși la această oră se știe că și-a depus dosarul de pensionare.

"La final de mandat de procuror general am un mesaj pentru tânăra generație, transmis tinerei generații de procurori acest premiu și mesajul că nimeni nu va putea spune că am transmis un minister public supus politic. Din Timișoara le mai transmit colegilor procurori mesajul să își asume sarcina si răspunderea de a candida conform standardelor naționale și internaționale pentru viitorul mandat de procuror general însoțit de îndemnul de a continua proiectele începute în mandatul meu de natură a întări independența magistraților procuror", a declarat Augustin lazăr, la Timișoara, unde a intrat în posesiu unui premiu cel puțin dubios, având în vedere scandalul în mijlocul căruia se află..

 

Întrebat ulterior ce a vrut să spună mai exact, Lazăr a fost din nou evaziv: "Eu am spus că încurajez tinerii procurori să-și asume responsabilități. Încurajez tinerii procurori cum mi-am asumat eu responsabilități la vremea respectivă, să vină și ei să își asume responsabilități în cadrul unor proceduri legale, cu niște standarde europene naționale și internaționale, pe care trebuie să le respecte orice procedură pentru ocuparea unor funcții de conducere”. 

Chestionat încă o dată cu privire la o nouă candidatură, actualul procuror general a evitat un răspuns clar.

"Reporter: Da sau nu?
Lazăr: Am vrut să mă asigur mai întâi că tinerii mei colegi sunt cei care își vor depune candidatura, apoi vă rog să remarcați că procedura care a făcut obiectul unor critici publice și ca procuror experimentat aș vrea să mă asigur mai întâi că procedura la care am participat este sau nu corectă".

 

 

 

 

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: