Publicat: 27 Martie, 2013 - 10:32
Share


Mișcarea Populară anunțată de Cristian Diaconescu este o fundație care are aceleași obiective pe care le-a avut președintele Traian Băsescu în timpul primul mandat și nu a reușit să le îndeplinească, spune consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu.

„E o fundație, nu un partid sau mișcare politică. Inițiativa a plecat de la grup de inițiatori, care sigur se va lărgi, și nu de la președintele Băsescu, însă el a fost de acord să sprijine activitățile acestei fundații. Principalele ei obiective sunt obiectivele președintelui Traian Băsescu din primul mandat care n-au fost atinse încă și pentru care se va lupta și după acest mandat”, a spus consilierul prezidențial, marţi seara, la B1 TV.

 Lăzăroiu a mai precizat că în această fundație, consilierii prezidențiali pot fi membri fondatori, însă nu pot ocupa funcții de conducere.

Consilierul prezidențial a afirmat că Mișcarea Populară ar fi apărut și în cazul în care Elena Udrea ar fi câștigat șefia PDL în cadrul Convenției Naționale a PDL.

„Cred că ar fi apărut și atunci. La convenția de sâmbătă și Elena Udrea dacă ar fi câștigat ar fi câștigat tot cu puțin peste 50%. Convenția de sâmbătă arată un partid profund divizat, de altfel, zona de dreapta e foarte fragmentată, nu doar PDL-ul e rupt în două, ci dreapta toată, e foarte dispersată. Sâmbătă au câștigat cei care s-au dezis de Traian Băsescu”, este de părere Sebastian Lăzăroiu.