Publicat: 14 Octombrie, 2019 - 23:23

În aprilie, v-am spus că Germania a fost o „economie moartă care funcționează” . Astăzi, pot să vă spun că a devenit un cul-de-jatte.

PMI din această dimineață [Index Achiziții Manageri] a fost cea mai proastă veste pe care Angela Merkel și-ar fi putut-o imagina, 41.4. Un indicator atât de groaznic de descompunere, încât coiotii vor turma.
În general, economia germană, la nivelul managerilor de achiziții, contractează. Și cu Merkel care maschează o majorare a impozitelor masive ca trib tribut pentru verdele în plină expansiune, viitorul creșterii economice a Germaniei este la fel de sumbru ca graficul de mai jos:

În afară de cele evidente, marele avantaj al acestui grafic este consistența cu care analiștii, care sunt plătiți mult mai mult decât mine, supraestimează această cifră. Aceasta este o reprezentare genială a prejudecății de confirmare.

Și puteți vedea de ce se întâmplă asta. Înțelepciunea convențională ne spune că o bancă centrală acomodantă și ratele dobânzilor negative ale BCE sunt punctul culminant al ceea ce se poate face și ar trebui să sprijine creșterea continuă în sectorul producției, deoarece creditul este ieftin.
Dar nu este cazul dacă cumpărătorii de produse germane nu sunt capabili să-și asume mai multe datorii. Ratele dobânzilor negative ar trebui să crească circulația fluxurilor de numerar, pentru că cine ar dori să piardă bani din economiile sale, nu-i așa?

Îl provoc pe Larry Summers - acel idiot incompetent! - nu este ceea ce indică aceste rate cu adevărat către piețe. Aceștia raportează că situația este proastă și că banca centrală nu are încredere în economie.

Nu ar trebui să surprindem că BCE este atât de satisfăcătoare de îndată ce are date la îndemână care arată că economia germană se micșorează. Pentru că fără extinderea Germaniei, nu poate exista sprijin pentru un euro stabil, indiferent de Brexit.

Și în timp ce restul britanic își continuă jocurile pentru a evita Brexit-ul, argumentele lor par slabe, deoarece este evident pentru toată Europa că are nevoie de Marea Britanie mai mult decât invers.

Dar, oh acolo !, nu lăsați faptele să împiedice religia unor oameni.

De fapt, de fiecare dată când încearcă să ocupe unul dintre mass-media pentru a da vina pe incertitudinea cu privire la Brexit, acesta arată doar cât de mult îl creează trăgând procesul.

Datele europene actuale au lovit puternic piețele. Prețurile petrolului și-au reluat căderea în urma știrilor și speculațiile cu privire la faptul că președintele iranian Rohani se va întâlni cu președintele Trump și cu premierul britanic Boris Johnson pe marginea Adunării Generale a ONU săptămâna aceasta.

Deși ministrul de externe iranian, Javad Zavir, a exclus o întâlnire cu Trump, iranienii au pregătit terenul cu Johnson, eliberând-o pe cisterna britanică Stena Impero.

Deși bănuiesc că nu se va întâmpla nimic atâta timp cât Johnson va fi încurcat în Brexit.

Euro a scăzut la 1,10 dolari, iar aurul s-a raliat din nou în toate monedele, inclusiv în dolarul american.

Și, cu piețele de refinanțare ale dolarului în criză, Martin Armstrong ne amintește că Fed și BCE sunt ambele blocate. Fed va păstra wicket-ul pentru repozițiile sale de urgență până pe 10 octombrie. În fața unei presiuni crescânde în afara Statelor Unite pentru a elimina banii pentru a confisca economiile cetățenilor pentru a sprijini colapsul tot mai mare al socialismului, a existat o panică majoră asupra dolarului. La începutul anului 2019, unele dintre ziare spuneau că guvernele străine scăpau de datoria SUA, ceea ce dă impresia că dolarul urma să se prăbușească. Dar realitatea a fost că vânzarea datoriei SUA la acel moment a fost un efort de a reduce dolarul în creștere.

Martin Armstrong a avut întotdeauna dreptate în a spune că scăderea încrederii în Europa și în euro este la baza dinamicii prețurilor ridicate actuale ale activelor americane.

Săptămâna trecută, mi-am imaginat că există o legătură între această fereastră deschisă de Fed și licitațiile viitoare de peste 200 de miliarde de dolari în Trezoreria SUA din această săptămână.

Băncile primare ale dealerilor trebuie să aibă suficienți bani pentru a-și putea lua partea din licitație, deoarece orice reducere a randamentului va fi proastă.

Criza de finanțare a dolarului este reală și accelerată, la fel și implementarea economiei germane. Și nu mai este doar Germania. Indicele PMI francez a fost teribil și întreaga PMI compusă a zonei euro este în contracție.
 
În prezent, toată lumea este îngrijorată este inversarea tendinței către mișcarea uriașă a datoriei suverane europene. Aceste randamente ale obligațiunilor au sfidat gravitatea pe tot parcursul anului și nu pot fi susținute în fața declinului euro.

  

Returnarea facturilor germane ale Trezoreriei. Albastru închis, curent; Roșu, acum o lună; Albastru deschis, acum un an

Curba de randament în Germania începe să crească pe termen scurt. Inversarea se agravează. Cererea Trezoreriei SUA continuă să crească.

Este de mirare că Consiliul European începe să își schimbe tonul în legătură cu un posibil acord cu Boris Johnson cu privire la Brexit?

Germania are probleme și cu ea tot proiectul european. E bine.

Tom Luongo
 

Tag-uri Nume: