Publicat: 2 Martie, 2018 - 00:00
Share

Crime Crime Press, singura editură specializată la noi în roman polițist, păstorită de neobosiții George Arion și Alexandru Arion, a lansat la recentul Târg de Carte Gaudeamus, un format pocket, cu două colecții: povestiri și clasic. Au apărut în acest nou format elegant trei titluri pe care le vom prezenta trei zile la rând. Începem astăzi cu George Arion, cu volumul său de povestiri.

Anchetele unui detectiv singur conține un număr de 99 povestiri polițiste. Cei care conduc anchetele sunt profesioniști, cu pregătire în criminalistică și în combaterea terorismului. ”E o vreme tocmai bună pentru cei pe care îi urmăresc de ani şi ani – spune autorul. Mi-i închipui cum se strecoară pe străzi lăturalnice ca să-şi dea loviturile la adăpostul nopţii. Iar mâine, la ştiri, lumea va afla din nou de maşini furate, de case jefuite, de crime. Poate chiar în clipa asta cineva îşi înfige pumnalul în pieptul unei victime luate prin surprindere; poate chiar în clipa asta un altul montează sub un automobil explozibilul care îl va arunca pe proprietar în aer când va răsuci cheia în contact. Poate chiar în clipa asta altcineva croieşte planuri ca să se răzbune pentru că l-a înşelat partenerul de afaceri sau vrea să elimine pe cineva pentru ca să-l moştenească. Iar pe cei mai mulţi făptaşi nu-i prinde nimeni şi rămân nepedepsiţi. Întreg oraşul miroase a fărădelege şi crimă, a bani câştigaţi fără muncă, a droguri vândute ziua în amiaza mare, a prostituţie şi jocuri de noroc.”

La prima ediție, Daniela Zeca Buzura nota: „Postura inedită a detectivului care oferă cu ingeniozitate și promptitudine dezlegarea unor situații aparent imposibile e completată de umorul fin și verva limbajului.”

 

 

George Arion – Anchetele unui detectiv singur. Crime Scene Press, colecția povestiri. Ediția a doua. 586 pag.

 

Topic: 

Format: