27 octombrie 2021

Lecturi de weekend: Bridgerton. Lui Sir Philip, cu dragoste. Povestea lui Eloise

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Probabil foarte mulți dintre cititorii acestei rubrici au auzit de Bridgerton, mai mult, au și văzut serialul difuzat de Netflix. Pentru cei care nu știu, precizăm că este vorba de un serial filmat în ultimii doi ani, produs de Shonda Rhimes, pe baza romanelor Juliei Quinn, un serial în opt episoade, filmat mai ales la Londra și Bath, care dezvoltă povești romantice din veacul al nouăsprezecelea.

Julia Quinn este autoarea a 18 bestselleruri New York Times consecutive și numai în Statele Unite s-au vândut peste 10 milioane de exemplare ale romanelor ei. Prima sa carte, Splendid, i-a fost cumpărată de o editură când avea doar 24 de ani. Este absolventă a universităților Harvard și Radcliffe și a fost înscrisă pentru o perioadă la Facultatea de Medicină a Universității Yale, dar a renunțat pentru a se dedica în exclusivitate scrisului. Pe data de 25 decembrie 2020 a avut premiera Bridgerton. Serialul a fost primit cu entuziasm atât de telespectatori, cât și de critici.

Volumul pe care îl semnalăm astăzi este al cincilea din serie

Scriu editorii: „Sir Phillip Crane știa din corespondența cu Eloise Bridgerton, verișoara îndepărtată a răposatei lui soții, că aceasta este fată bătrână, la cei 28 de ani ai săi. Și tocmai de aceea o cere în căsătorie, imaginându-și că este o femeie banală și modestă – și un pic disperată să se mărite –, și, astfel, el le va putea oferi o mamă celor doi copii năzdrăvani ai lui. Numai că Eloise nu este deloc cum și-a imaginat. Frumoasa femeie care sosește în vizită este oricum, numai tăcută, nu, și când, în sfârșit, tace, tot ce-și dorește el este să o sărute… și nu doar atât.

Eloise Bridgerton consideră o nebunie să se mărite cu un bărbat pe care nu l-a întâlnit niciodată! Dar apoi începe să se gândească… și să se întrebe… și, înainte să-și dea seama ce face, se găsește într-o trăsură închiriată, în mijlocul nopții, în drum spre bărbatul care, speră ea, va fi perechea perfectă. Numai că… nu este. Căci bărbatul perfect nu ar fi atât de tăcut și de morocănos și, deși Phillip este cu siguranță chipeș, nu are manierele elegante ale domnilor londonezi care i-au cerut mâna de-a lungul anilor. Și totuși, când îi zâmbește și când o sărută, lumea pur și simplu dispare. Și rămâne întrebarea – oare acest bărbat imperfect ar putea fi perfect pentru ea?”

Un roman de dragoste excelent pentru perioada de vacanță.

Julia Quinn – Bridgerton. Lui Sir Phillip, cu dragoste. Povestea lui Eloise. Vol. 5. Traducere din limba engleză de Iulia Fulger. Editura Litera, colecția Moon light. 335 pag.