Publicat: 6 Octombrie, 2019 - 00:00
Share

Lucian-Dragoş Bogdan, născut în 1976, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca. Este educator şi coordonator la Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi multiple Alba Iulia şi administrator al unei firme. A publicat mai multe volume science fiction, a participat la mai multe antologii de gen.

„Cartea haosului” (primul volum) a apărut, mărturisește autorul, după o provocare a fiicei sale Anya. Unei adolescente îi place să-și petreacă nopțile printre mormintele din cimitir. Are cu ea un caiet de schițe. Destul de ciudat. Până când fata dispare. Și se declanșează haosul. O carte în care apar vampiri, iele, vârcolaci, ritualuri sataniste. Firește, acțiunea se desfășoară la Sighișoara. O carte care a avut succes printre iubitorii genului fantasy. Se impunea o continuare.

Este cartea pe care o prezentăm astăzi. Din nou, vampiri, fauni, vârcolaci, personaje fantastice, labirinturi, un destin citit de un orb într-un pachet de cărți de joc, personaje care vin dint-un viitor în care transformările climei, radiațiile, epuizarea resurselor, evoluția tehnologiei au dus la separarea omenirii în mai multe grupuri distincte. Cu adolescenți care dispar și agenți secreți care operează mașinării stranii. Și care au momente în care nu mai știu cum să acționeze: „Era o demență totală. Dacăp ar fi crezut spusele femeii, ar fi însemnat că se apropia apocalipsa. Dacă nu, s-ar fi cuvenit s-o interneze într-un ospiciu. Partea mai tragică o constituia faptul că tot ce spunea ea oferea explicații pentru absolut toate misterele ce tulburaseră viața tihnită a Sighișoarei.”

 

 

Lucian-Dragoș Bogdan – Cartea haosului II. Criptele timpului. Editura Tritonic, colecția Fantasy. 311 pag.

 

Topic: 

Format: