Publicat: 5 Iulie, 2020 - 00:00
Share

Laura Marshall este o scriitoare născută în Anglia, a studiat la University of Sussex, iar după douăzeci de ani de muncă s-a gândit să scrie un roman, cel de față, publicat în 2017, bine primit și tradus de îndată în multe alte țări.

Cartea este în mare parte un thriller psihologic.

Scriu editorii: „Maria Weston a dispărut iî noaptea petrecerii de absolvire a liceului și toată lumea crede că a murit. Peste 27 de ani, Louise Williams primește o cerere de prietenie pe Facebook de la nimeni alta decât Maria și simte că se sufocă. Ceva s-a întâmplat atunci, în 1989, lucruri pe care Louise nu le vrea dezgropate pentru că ar afecta nu doar viața ei construită cu grijă, ci și viețile altora. Este doar o gluma proastă, sau ceva mult mai sinistru? Oare este chiar Maria, sau cineva care vrea să se răzbune?”

Cu 27 de ani în urmă, nou venită în colegiu, Maria Weston voia cu disperare să fie admisă în cercul celor mai poluare fete ale liceului și oricum să-și facă prietene. Dar zvonruile privind comportamentul ei în fosta școală și spulberă toate speranțele. Mai mult, devine victima răutăților. Iar la petrecerea de absolvire dispare, poliția fiind convinsă că s-a sinucis, aruncându-se în mare. 27 de ani mai târziu, două dintre fostele ei colege,cele care o hărțuiseră cel mai mult, primesc pe Facebook o cerere de prietenei de la Maria, cu profilul ei. Viața acestora e dată peste cap. Iar la întâlnirea foștilor absolvenți, pe care nu se știe cine o organizează, lucrurile se complică și mai mult, una dintre cele două este asasinată. Eroina romanului, cea care povestește totul, vrea să afle adevărul, care îi va dezvălui în final surprize uimitoare.

O intrigă bine condusă, personaje bine conturate, probleme de strictă actualitate, cum ar fi influența formidabilă a Facebookului asupra vieții unora, nevoia adolescenților de a aparține unui grup și mai ales amploarea fenomenului bulliying, hărțuirea școlară.

Încă o lectură excelentă de vacanță.

Laura Marshall – Cerere de prietenie. Editura RAO. 293 pag.

 

Topic: 

Format: