23 mai 2022

Lecturi de weekend: „Dacă ar fi știut” de Lisa Jackson

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

De la început, îi rugăm pe cititori să nu confunde cartea pe care o semnalăm azi cu o alta cu un titlu identic, „Dacă ar fi știut (Aventurile lui Kate Wise)”,  semnată de Balke Pierce, și ea parte a unei serii și tot în genul thriller și mister. Din fericire, din câte știu, aceea se găsește numai în format electronic.

Susan Lisa Jackson, cunoscută publicului larg ca Lisa Jackson, născută în 1952, este una dintre cele mai vândute autoare americane, cu peste 75 de romane romance ori de suspans romantic. A publicat foarte multe serii de mare succes. Cartea pe care o semnalăm astăzi este prima din seria San Francisco, cu Familia Cahil și detectivul Anthony Paterno în prim plan. A apărut în anul 2000. Următoarele două au apărut în 2007, Almost dead, tradusă foarte recent și la noi (Aproape moartă) și „You Betrayed Me”, în 2020.

Scriu editorii:
„Totul a început într-o noapte pe o porțiune întunecată de autostrada din nordul Californiei. Orbiți de farurile din față, șoferii a două vehicule părăsesc șoseaua, lăsând în urmă o femeie moartă și alta în comă. Când supraviețuitoarea se trezește, memoria i-a pierit și fața i-a fost reconstruită chirurgical. Membrii familiei îi spun că se numeăte Marla Cahill… dar toți îi sunt necunoscuți.
Aflată în convalescență în vila ei izolată din San Francisco, Marla așteaptă ceva care să-i declanșeze revenirea memoriei, totuși are sentimentul profund că ea nu este femeia despre care spune toată lumea. Ea mai știe, de asemenea, că se află în pericol. Si pe măsură ce teama ii crește, un ucigaș așteaptă momentul perfect pentru a lovi – momentul in care Marla își amintește!”

Un roman care te ține cu sufeltul la gură, în care se amestecă mult sex.

”E o carte ce a fost inspirată de editorul meu – afirmă Lisa Jackson. Cu câțiva ani în urmă, în cursul unei vizite la locuința mea din Pacific Northwest, mi-a sugerat să scriu o carte care să se concentreze asupra unei victime a amneziei, deoarece era o temă foarte actuală atunci, și a mai sugerat, de asemenea, să folosesc ceva care să aibă legătură cu chirugia plastică. (…) Cred că am reușit să inventez unele răsturnări de situație neașteptate.”

Lisa Jackson – Dacă ar fi știut… Primul volum din trilogia Familia Cahill. Traducere din limba engleză de Mihai-Dan Pavelescu. Editura Meteor Press. 429 pag.