Publicat: 29 Mai, 2020 - 00:00
Share

În urmă cu puțin peste un an semnalam în această rubrică o carte semnată de Kristin Hannah intitulată „Aleea cu licurici” vândută relativ repede în mai mult de un milion de exemplare, portret al unei epoci și al unei prietenii complexe. „O epopee remarcabilă a prieteniei dintre două fete nedespărțite, care trec împreună printr-o mulțime de peripeții şi de evenimente tragice... o poveste în care fanii vor recunoaște stilul inconfundabil al lui Kristin Hannah.“ scria ”The Seattle Times”. Două prietene – care s-au întâlnit pe când erau adolescente pe Aleea cu licurici - aleg două căi opuse în viață – una optează pentru familie și naște trei copii, cealaltă alege meseria cu toate neîmplinirile care apar odată cu succesul fulminant. Cartea apăruse în 2008.

Cinci ani mai tîrziu, scriitoarea continuă romanul cu cel de față. Kristin Hannah a scris mai mult de 20 de romane, printre acestea numărându-se bestsellerurile „A doua șansă”, „Aleea cu licurici”, „Grădina de iarnă”, „Privighetoarea”, „Un nou început”. Câteva dintre ele urmează să fie ecranizate. Inainte să se dedice în totalitate scrisului, Kristin a lucrat ca avocat. A ajuns una sintre cele mai iubite/căutate scriitoare contemporane.

Despre acest roman scriu editorii: „Tully Hart a avut întotdeauna visuri mărețe, fiind, în același timp, bântuită de amintirile unui trecut dureros. Crede că poate depăși orice, până când cea mai buna prietenă a sa, Kate Ryan, moare. Tully încearcă să îndeplinească promisiunea pe care i-a făcut-o lui Kate când aceasta era pe patul de moarte - să le fie alături copiilor lui Kate - dar nu știe nimic despre familie, despre maternitate sau despre cum să ai grijă de alții.
Marah Ryan are șaisprezece ani și este distrusă de durere la moartea mamei sale. Tatăl ei, Johnny, se străduiește să țină familia unită, dar pentru Marah, nimic și nimeni nu pare să conteze... până când se îndrăgostește de un tânăr care o face să zâmbească din nou și o poartă în lumea lui plină de pericole.
Dorothy Hart se află în miezul trecutului tragic al lui Tully. A părăsit-o în mod repetat pe fiica ei pe când era copilă, dar acum se întoarce, într-un moment în care Tully se simte complet singură. In cele din urmă, Dorothy trebuie să se confrunte cu un adevăr dureros: numai prin dezvăluirea secretelor trecutului său poate spera să devină mama de care fiica ei are nevoie.”

Cum s-a spus, „un roman care va ajunge direct la inimile cititorilor” – mai ales ale cititoarelor.

 

 

Kristin Hannah – Dincolo de stele. Traducere din limba engleză și note de Valentina Georgescu. Editura Litera, colecția Blue Moon. 411 pag.

 

Topic: 

Format: