16 octombrie 2021

Lecturi de weekend: Două cărți și o vacanță

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Încă o carte de vacanță, amuzantă, odihnitoare, plăcută, cu o poveste romantică.

Scriu editorii:

„O scriitoare de romane de dragoste care nu mai crede în iubire și un scriitor de romane serioase care și-a pierdut inspirația își propun unul altuia o provocare pentru o vară, care le poate schimba părerea despre ce înseamnă un final fericit.

Augustus Everett este un scriitor foarte apreciat de ficțiune literară. January Andrews scrie bestselleruri de dragoste. Atunci când ea gândește un final fericit, el își omoară toți protagoniștii.

Sunt complet opuși.

De fapt, singurul lucru pe care îl au în comun este faptul că, timp de trei luni, locuiesc în case vecine, n-au nici un ban și inspirația i-a părăsit.

Asta până când, într-o seară pe care nu și-o amintesc prea bine, din una în alta ajung să facă o înțelegere: Augustus își va petrece vara scriind o poveste cu final fericit, iar January va scrie următorul mare roman american. Ea îl va duce în excursii care par desprinse dintr-o comedie romantică, iar el o va duce să vadă rămășițele unui cult al morții (evident!). Fiecare dintre ei își va termina romanul și nimeni nu se va îndrăgosți.”

„O viziune plină de tandrețe asupra ideii de a doua șansă, în viață și în dragoste.” –  Kirkus Reviews

Emily Henry – Două cărți și o vacanță. Traducere din limba engleză și note de Andreea Florescu. Editura Litera. Colecția Blue Moon. 330 pag