30 septembrie 2022

Lecturi de weekend: „Dragoste într-o zi ploioasă” de Jojo Moyes

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Jojo Moyes nu mai trebuie prezentată, e foarte cunoscută și cititorilor români, multe romane i-au fost traduse chiar la această editură Litera, mai toate besteselleruri („Înainte să te cunosc”, „După ce te-am pierdut”, „Eu, și totuși alta”, „Fata pe care ai lăsat-o în urmă”, „Ultima scrisoare de dragoste”, „Un bărbat și o femeie”, „În căutarea unui destin”, „Silver Bay”, „Bazarul visurilor”, „Un bilet pentru Paris”.)

Pe acest ultim roman tradus, editorii îl prezintă astfel:

„Hong Kong, anii 1950. Joy are douăzeci și unu de ani și, când la o petrecere a expatriaților, îl întâlnește pe chipeșul ofițer de marină Edward, ultimul lucru la care se așteaptă este să se îndrăgostească. Se căsătorește în grabă și pleacă în călătorie cu soțul ei, să vadă lumea. Însă descoperă curând că viața de femeie măritată nu este ceea ce pare a fi…

În 1980, fiica cea mică a lui Joy, Kate, fuge în mod misterios de acasă, dintr-un sat din Irlanda. Cincisprezece ani mai târziu, fiica lui Kate, Sabine, pleacă din Londra în căutarea bunicilor pe care nu i-a cunoscut niciodată. Când, în cele din urmă, familia se reunește, tensiunile ascunse ies la suprafață, scoțând la iveală un secret întunecat care a fost îngropat adânc vreme de ani întregi… ”

Un bun roman de vacanță.

Jojo Moyes – Dragoste într-o zi ploioasă. Traducere din limba engleză și note de Violina Șerban. Editura Litera, colecția Blue Moon. 400 pag.