5 octombrie 2022

Lecturi de weekend: „Dragoste și jaf” de Stan Parish

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Stan Parish este fost redactor șef al revistei „The Future of Everything”, jurnalist care a scris și scrie în marile publicații americane: GQ, Esquire, Surface, The New York Times, The New York Times Magazine. A publicat două romane, cel dintâi e cele pe care îl semnalăm astăzi.

Scriu editorii: „Când Alex și Diane se întâlnesc, simt instantaneu o atracție irezistibilă unul pentru celălalt. Ambii sunt părinți singuri care trăiesc în suburbii bogate, sunt independenți, foarte competenți si aparent au o viață confortabilă. Ea conduce o afacere de succes in catering. El este un hoț orientat spre detalii, care jefuiește bănci, cazinouri si magazine de bijuterii. Niciunul nu își dă insă seama inițial că viețile lor s-au intersectat cândva, in circumstanțe periculoase.

În curând, relația lor înfloritoare va amenința tot ceea ce iubesc. Alex este forțat să pună la cale un jaf spectaculos, la nivel internațional, pentru a-și salva familia. Și tocmai când credea că știe exact cine este Diane și de ce anume este capabilă, află că el nu e singurul care ascunde secrete intunecate și că și-a intâlnit în sfârșit perechea.”

Un roman captivant, cu multe întorsături de situații.

Stan Parish – Dragoste și jaf. Traducere de Liliana Pelici. Editura RAO. 279 pag.