Publicat: 24 Mai, 2020 - 00:00
Share

Un roman numai bun pentru vacanță și pentru iubitoarele de telenovele.

Lexi Baill este o tânără debusolată, fiica unei mame dependente de stupefiante, care a abandonat-o într-un orfelinat și care ajunge la 14 ani în casa surorii bunicii și începe să intre pe un făgaș normal. Urmează școala gimnazială și liceul unde își găsește o prietenă în singuratica Mia Farraday. Gemenii Mia și Zach Farraday aparțin unei familii înstărite, iar mama lor veghează asupra lor ca un uliu, din prea multă iubire. Laxi e primită în casa Farraday ca o nouă fiică, cei trei învață bine, plănuiesc să meargă la facultate, dar toate planurile sunt distruse la sfârșitul ultimului an de liceu, când toți trei merg la o petrecere unde se bea vârtos. Nici Mia, nici Zach nu mai pot conduce, o face Lexi, dar pe drumul de întoarcere spre casă are loc un accidnet în care Mia moare. La insistențele comunității care vrea să dea o lecție copiilor care îndrăznesc să se urce băuți la volan, Lexi va fi condamnată la cinci ani de închisoare, Zach nu-și asumă nicio parte din vină, mama lor e înverșunată pentru condamnare.
Curând după ce e închisă, Lexi află că e însărcinată, naște o fetiță pe care o încredințează tatălui Zach, cu acte prin care renunță la custodie.

Dar la sfârșitul celor cinci ani de închisoare, Lexi vrea să-și vadă fetița și viața tuturor e dată peste cap.

Scriu editorii: „Narat alternativ, din dublă perspectivă – a lui Jude Farraday și a lui Lexi Baill –, Drum in noapte ridică întrebări asupra maternității, asupra tulburărilor și insecurității perioadei de adolescență, asupra rezilienței și curajului de a ierta.”

 

 

 

 

Kristin Hannah – Drum în noapte. Traducere din limba engleză de Valentina Georgescu. Editura Litera, colecția Blue moon. 400 pag.

 

Topic: 

Format: