21 mai 2022

Lecturi de weekend: „Fata care a murit” de Ragnar Jónasson

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Este a patra traducere a Editurii Crime Scene Press din acest autor de succes – au mai apărut „Orb în zăpadă”, „Negură” și „Orb în noapte”. În toate, ca și în romanul de față, Ragnar Jónasson face într-un mod strălucit din vremea și peisajul din Islanda o posibilitate de a spori tensiunea poveștii, iar ținuturile pustii și dezolante provoacă fiori. Cărțile lui Ragnar Jónasson, avocat și profesor de drept, au obținut numeroase premii în Islanda, Statele Unite și Marea Britanie

Ce se poate întâmpla cu cel care răspunde anunțului „Se caută învățător la capătul lumii…”

Scriu editorii:

„Una e conștientă că-i e greu să treacă peste sinuciderea tatălui ei, venită din senin. Își petrece nopțile bând singură în Reykjavík, năpădită de gânduri cum că într-o bună zi o să i-o ia pe urme.

Când află că în micul sat Skálar de pe coasta nordică, bătută de furtuni, a Islandei, unde locuiesc zece oameni, se caută învățător pentru două fete, Una o vede ca pe o ocazie de a evada.

Însă odată ce ajunge acolo își dă seama că nimic din viața de la oraș n-a pregătit-o pentru ce găsește în sat. Localnicii nu sunt deloc prietenoși, vremea e mohorâtă.

Iar din podul casei vechi unde locuiește e convinsă că aude un cântec fantomatic.

Una își face griji că-și pierde mințile.

Și chiar înainte de Crăciun cineva moare pe neașteptate, iar viața Unei capătă o turnură extrem de rea…”

„O poveste cu fantome plină de atmosferă, care te înfioară cu adevărat și are nuanțe polițiste.” – Kirkus Reviews

„Un amestec de horror și thriller psihologic, învăluit în ceață și care funcționează din toate punctele de vedere.” – Booklist

Ragnar Jónasson – Fata care a murit. Traducere de George Arion Jr. Crime Scene Press. 332 pag.