Publicat: 31 August, 2019 - 00:00
Share

Probabil că ați citit „Într-o pădure întunecată”, roman nominalizat la British Book Industry Awards Book of the Year, secțiunea debut, ale cărui  drepturi de ecranizare au fost achiziționate de New Line Cinema. Sau „Jocul minciunii” - și el un roman atât de bun încât drepturile de ecranizare pentru televiziune au fost cumpărate de Entertainment One în parteneriat cu Gotham Group.

Amândouă au fost scrise de Ruth Ware, o scriitoare din Anglia care, înainte să se apuce de scris, a avut meserii dintre cele mai diverse: chelneriță, librăreasă, profesoară de engleză, ofițer de presă.

La Editura Trei i-a apărut o nouă carte, spre care vă înbdemnăm chira dacă nu le-ați citit pe precedentele două – tot un thriller, ajuns foarte repede bestseller și ale cărui drepturi de ecranizare au fost achiziționate deja de CBS Films.

Scriu editorii: „Jurnalista Lo Blacklock tocmai a primit misiunea vieții ei: o călătorie de presă la bordul exclusivistului vas de croazieră Aurora Borealis, care pornește în voiajul său inaugural în Marea Nordului.
La început, călătoria e cât se poate de plăcută: cabinele sunt luxoase, cinele sunt încântătoare, iar oaspeții - eleganți și șarmanți. Dar, pe măsură ce Aurora Borealis înaintează pe mare, atmosfera devine terifiantă, iar Lo e martoră la ceea ce pare un coșmar înfiorător: o femeie e aruncată peste bord. Și totuși, pare să nu lipsească niciun oaspete, așa că vasul își continuă voiajul nestingherit, în ciuda încercărilor disperate ale lui Lo de a-i convinge pe cei din jur că s-a întâmplat ceva extrem de grav.”

Personaje foarte bine conturate, acțiune trepidantă, scene capcană, răsturnări de situații, final neașteptat – adică toate ingredientele unui roman bun și ale unei excelente lecturi de vacanță.
„Nimeni nu știe să construiască mai bine decât Ruth Ware o atmosferă înfricoșătoare fără elementul supranaturalului, iar Femeia din cabina 10 constituie dovada incontestabilă pentru oricine se îndoiește de asta.” - New York Journal of Books

 

Ruth Ware – Femeia din cabina 10. Editura Trei, colecția Fiction Connection. Traducere din limba engleză de Ciprian Șiulea. 399 pag.

 

Topic: 

Format: