27 septembrie 2022

Lecturi de weekend: „Ghici cine pândește în pădure” de M.J.Aldrige

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Un roman amenințător, sinistru și descurajant, cu scene de urmărire în adâncurile pădurii care te lasă din când în când fără suflare și-ți dau fiori pe șira spinării.” – Medium

A opta carte din seria Helen Grace (Din serie mai fac parte: Ghici cine moare primul; Ghici ce-i în cutie; Casa păpușilor; Ghici care-i mincinosul; Băiatul pierdut; De-a v-ați ascunseleaMă iubește, nu mă iubește…; Ghici cine urmează – toate apărute la Editura Trei). M. J. Arlidge (născut în 1974) lucrează de 20 de ani în televiziune, fiind specializat in productii dramatice. A produs si a scris scenarii pentru seriale polițiste de prime time pentru televiziuni britanice, printre care Silent Witness, Undeniable, The Little House si, cel mai recent, Innocent.

Scriu editorii: „Dacă mergi în pădure, ai face bine să nu te duci singur… In pădure pândește un prădător nemilos. Intâi, au fost omorâți caii salbatici. Acum sunt bărbați și femei, vânați și uciși de o siluetă fără chip. Disperați, cer ajutor, dar nu are cine să le audă strigatele… Helen Grace trebuie să se confrunte cu un nou coșmar: victime împănate cu săgeți sunt spânzurate de stejarii străvechi din New Forest, ca niște fructe bizare. De ce sunt atacați turiști neputincioși în plin sezon estival? Si ce inseamnă uciderea lor? Să fie oare crime oculte sau ofrande aduse pădurii? Helen pătrunde în tenebre ca să descopere adevărul din spatele celui mai sumbru dintre cazurile de până acum.”

Un thriller cu întorsături neașteptate, cu o acțiune complexă, cu personaje credibile și bine conturate, cu crime care se arată a fi o răzbunare după decenii a unui personaj nemulțumit că prietenii fiicei sale au lăsat-o să se piardă. Nu-l ratați.

M.J.Aldrige – Ghici cine pândește în pădure. Traducere din limba engleză de Alexandra Fusoi. Editura Trei.Colecția Fiction Connection. Crime. 527 pag.