Publicat: 11 Noiembrie, 2017 - 00:00

Sandrone Dazieri a fost în România, la lansarea acestui al doilea roman al său tradus în românește, iar la Festivalul Internațional de Carte Transilvania de la Cluj a primit și un premiu. Am aflat cu acest prilej că Îngerul este al doilea volum al unei trilogii (primul a fost Ucide-l pe Tată!) și că traducerea din limba engleză a fost chiar mai directă în a arăta continuitatea – cartea se cheamă Ucide Îngerul. Prin urmare, aventurile extrem de captivante ale lui Dante Torre, cel închis decenii, pe când era copil și adolescent, de un nebun pentru experiențe și prietena sa polițista Colomba Caselli vor continua.

Sandrone Dazieri s-a născut la Cremona în 1964. A experimentat multe meserii, a debutat spectaculos din 1999 cu romanul Attenti al Gorilla, a devenit redactor-șef al secțiunii pentru cărți polițiste a celebrei edituri italiene Mondadori, iar thrillerul său „Ucide-l pe Tată”, a devenit imediat best-seller în lume. Sandrone Dazieri este cel mai în vogă scriitor italian de mystery & thriller.

În Îngerul, cei doi eroi, cărora li se adaugă foarte mulți alții, de ambele părți ale baricadei – răi și buni – continuă să lupte cu propriii demoni pentru a reuși să învingă răul. Foarte pe scurt, dacă în precedentul roman făceau experiențe pe oameni CIA și filialele și acoliții lor din lume, inclusiv din Italia, în cel de față se trece de partea cealaltă a globului, în lumea comunistă și postcomunistă. Încetarea Războiului Rece n-a dus decât la răspândirea în lume a unor experiențe în vederea obținerii soldatului și asasinului perfect. Undeva lângă Cernobâl se construise o ”cutie” în care erau închiși copii ce aveau să devină asasinii perfecți, după o metodă inspirată de Pavlov și exacerbată de adepții acestuia. Explozia de la centrala nucleară, din aprilie 1986, avea să ducă la închiderea ”cutiei”, dar și răspândirea asasinilor în lume. Atacuri chimice inexplicabile, asasinate aparent fără noimă - cu asemenea fapte se vor confrunta Dante Torre și Colomba Caselli, într-o anchetă foarte dificilă, cu atât mai dificilă cu cât șefii vicechestorului Caselli nu sunt convinși de argumentele lor.

Un roman care își poartă cititorul prin toată Italia, dar și în Germania, Ucraina și alte părți ale lumii, care se citește cu sufletul la gură și care îl face să aștepte nerăbdător continuarea, încă nescrisă, pentru că Îngerul sfârșește cu mari surprize. Descoperiți-le!

Citiți acest roman, satifsfacția va fi deplină!

 

Sandrone Dazieri – Îngerul. Crime Scene Press. Traducere dein limba italiană de George Arion Jr. 412 pag

 

 

Topic: 

Format: