27 noiembrie 2021

Lecturi de weekend: Limba chineză pentru începători

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Scriu editorii: Manualul Limba chineză pentru începători reprezintă un curs esențial, dedicat celor care încep studiul limbii chineze fără a avea nici un fel de cunoștințe dobândite anterior. Manualul se concentrează pe crearea unei baze de vocabular și introducerea unor modele de propoziții cu structuri simple, ce pot fi folosite cu ușurință în viața de zi cu zi.

Conținutul este împărțit în șapte unități tematice, prezentând cuvinte și expresii necesare: numere, nume de țări, mijloace de transport, nume de mâncăruri ș.a.m.d. Fiecare unitate conține dialoguri, în care sunt introduse modurile în care poate fi folosit vocabularul dobândit în situații din viața cotidiană, alături de exerciții de pronunție, câteva explicații gramaticale, precum și noțiuni de cultură.

Manualul este adecvat și utilizării în clasă, întrucât conține numeroase exerciții potrivite pentru lucrul pe perechi, cum ar fi dialoguri de citit sau de completat. Manualul poate fi studiat și în mod individual, cu ajutorul rubricilor de observații și informații suplimentare, de către persoane care doresc să învețe rapid expresii și propoziții uzuale în limba chineză, spre exemplu în vederea unei călătorii în China sau a interacțiunii cu vorbitori de limba chineză.

Manualul urmează cu fidelitate programa de stduiu, oferind în plus și cîteva informații suplimentare cu ajutorul cărora cursanții pot să se familiarizeze mai bine cu limba standard, transcrierea cuvintelor în sistemul fonetic, regulile de transcreire fonetică, modificarea tonurilor.

Liu Xiaoyu – Limba chineză pentru începători. Traducere din limba chineză de Ioana Cătălina Bălan. Editura Integral