Publicat: 13 Iulie, 2018 - 00:00

Englezoaica Anna Bell locuiește în sudul Franței, scrie sub pseudonim ficțiune pentru adulți, iar romanul de față este, potrivit declarațiilor dintr-o suită de interviuri, o carte apărută dintr-o experiență proprie. Cel mai direct – e o carte excelentă de vacanță, pentru tineri îndeosebi, romantică și pe alocuri fermecătoare. (Și precedentul roman al autoarei - Don’t Tell the Brides-to-Be - e în același stil hilar și romantic).

Scriu editorii: ”Abi este pur și simplu devastată când Joseph, iubirea vieții ei, pune capăt relației lor motivând că sunt incompatibili. Când el îi lasă la ușă o cutie cu lucrurile care îi aparțin, Abi descoperă printre acestea o listă de 10 dorințe, pe care Joseph își propusese să le bifeze până la 40 de ani. Ea decide să duca la îndeplinire această listă, din dorința de a-l determina să se întoarcă la ea, dovedindu-i astfel că sunt perfect compatibili. Există însă o problemă - sau mai degrabă 10. Abi nu este o iubitoare a activităților în natură și este terifiată de înălțimi - ceea ce constituie o adevărată problemă atunci când pe listă apar escaladarea unui munte, un tur al unei insule cu bicicleta și, nu în cele din urmă, coborarea în rapel a celui mai înalt turn din oras. Pe măsură ce își vindecă inima rănită, bifând cele 10 puncte de pe listă unul după altul, Abi descoperă o extraordinară încredere în sine, care o transformă într-o altă persoană. Lista de dorințe este o poveste fabuloasă despre dragoste și forțarea limitelor, relatată cu umor și ingenios gradată.”

Un roman cu personaje plăcute, bine conturate, chiar și cele pe care cititorul ar trebui să le deteste.

O carte minunată de vacanță pentru orice femeie care vrea să-și vindece inima sau să-și amintească cum și-a videcat-o cândva și să se regăsească.

 

 

 

Anna Bell - Lista de dorințe sau cum să vindeci o inimă frântă. Editura RAO. Traducere din limba engleză de Crsitina Mihaela Tripon. 348 pag.

 

Topic: 

Format: