30 septembrie 2022

Lecturi de weekend: „Micul ghid al stilului: Audrey Hepburn” de Caroline Jones

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Sintagma <<tipic Audrey>>  (<<That’s so Audrey>>) a devenit în limba engleză extrem de relevatoare, fiind des folosită de pasionații de modă ca să descrie o anumită rochie neagră de cocktail, o pereche de pantaloni Capri sau o fustă lungă, plisată. <<Farmecul lui Audrey seamănă cu cel al Monei Lisa>>, spunea prietenul ei, regizorul de film Peter Bogdanovich. <<Nu poți să-l definești, ci doar să-l trăiești.>>”

Anul trecut semnalam la această rubrică o carte masivă (411 pagini), apărută la aceeași editură RAO, despre Audrey Hepburn, actrița care este și astăzi, la aproape douăzeci de ani de la moarte, un model de frumusețe și eleganță, una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile. De origine anglo-olandeză, s-a născut în 1929, lângă Bruxelles, a murit în 1993. Foarte puțină lume cunoaște aspectele din viața ei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pe care le dezvăluia acea carte. Volumul cuprindea și un calup impresionat de imagini.

Iată că la mai puțin de un an, Editura RAO a publicat un nou volum care o are în centrul pe celebra actriță, de astă dată un album

Scriu editorii: „Plin de fotografii uluitoare, acest tribut fascinant oferă o perspectivă despre viața lui Hepburn. De la primii ei ani până la statutul ei de star internațional al eleganței, acest mic ghid dezvăluie modul în care frumusetța ei unică a făcut-o un subiect de vis pentru designeri si fotografi deopotrivă.

Descriind colaborarile ei cu Givenchy și fotografiile din decorurile celor mai faimoase filme ale ei de la Hollywood, Micul ghid al stilului Audrey Hepburn poartă cititorul într-o călătorie prin cariera actriței si dezvăluie cât de puternic rezonează imaginea ei pe tot globul, mult timp dupa moartea ei.
Caroline Jones este o scriitoare specializată în sănătate, frumusețe, modă și stil de viață. Fost redactor senior la mai multe ziare si reviste nationale, ea este si antrenor de viață acreditat.”

Caroline Jones – Micul ghid al stilului: Audrey Hepburn. Traducere din limba engleză de Iris-Manuela Anghel. Editura RAO. 160 pag.