Publicat: 29 Decembrie, 2019 - 00:00

Cartea pe care o semnalăm astăzi este primul roman din seria Detectiv Harriet Blue. Cine este Harriet Blue? Potrivit ei însăși, e un „experimentat vânător de oameni”, munca ei e legată de crime. Nu e o fană a instituțiilor statului, are un trecut presărat cu violențe și e australiancă. Mai este eroina a patru romane, ultimul abia apărut în acest an.

Scriu editorii: „Când fratele ei este arestat pentru o serie de crime brutale care au avut loc în Sydney, șeful lui Harriet vrea ca impulsiva polițistă detectiv să fie ținută departe de presă. Așa că îi repartizează un nou caz de crimă în mijlocul pustietății australiene. Undeva departe, în mijlocul
deşertului Australiei de Vest, trei tineri au dispărut din mina Bandya. Misiunea lui Harry este să dea de urma lor. Dar încă tulburată din cauza evenimentelor de acasă și cu un nou partener secretos alături, Harry nu știe în cine mai poate avea încredere. Iar în aceste ținuturi neiertătoare, nici nu știe cât de aproape este de un tip de pericol nemaiîntâlnit.”

Concluziile eroinei: niciodată nu să nu ai încredere în toată lumea, nici măcar în cei pe care îi crezi apropiați. Și nicăieri nu ești în siguranță. Nici măcar pe holurile Poliției din Sydney. Și nici atunci când ești o polițistă draguță și deșteaptă.

Din cei autori, foarte cunoscutul James Patterson nu mai trebuie prezentat. Candice Fox, în schimb, e mai puțin cunoscută: australiancă, a mai scris cărți polițiste, pentru una din 2014 primind și premiul pentru cel mai bun roman. Candice Fox se pare că este autoarea cărții de față, semnată cu celebrul american.

 

 

James Patterson și Candice Fox – Niciodată, nicăieri. Editura RAO. Traducere din limba engleză de Alexandru Szollo. 366 pag.

 

 

Topic: 

Format: