Publicat: 18 August, 2018 - 00:00

În mod cert sunt puțini cei care știu cine este Florin Hălălău. Dar pot afla din acest lung dialog realizat de un cristian și la sfârșitul lecturii vor dori să afle mai multe și îi vor căuta cărțile. S-a născut la 13 aprilie 1967 în Bucureşti, este absolvent al Facultăţii de Chimie Industrială, a publicat mai multe cărți de poezie, dar e prezent și în mai multe antologii de proză. Volumul său de poezie ”Obiectele din oglindă sunt mai aproape decât par”, apărut tot la Casa de pariuri lietrare, a fost bine primit. În dialogul de față spune: ”Mă simt foarte bine în literatură și savurez fiecare moment în care pot citi sau scrie. Am experimentat toate genurile literare, dar nu pot spune unde mă simt cel mai bine.”

Volumul „Pe cont propriu”, din colecția Interviu a Casei de Pariuri Literare, precizează editorii, nu este un oarecare dialog între doi vechi prieteni. Cristian Cosma (un cristian) scoate la iveală aspecte din viața protagonistului pe care nici măcar cei mai apropiați oameni nu le cunoșteau despre el, sau poate nu atât de bine. Sunt răspunsuri la întrebări provocatoare, texte inedite, fragmente de jurnal, fotografii de familie și nu numai, scoase din arhiva personală a lui Florin Hălălău, toate acestea compunând o carte cât o poveste de viață, care poate fi citită ca un roman, ca o fișă bine structurată despre viața unui scriitor, dar și ca un capitol din enciclopedia bucureștenilor sadea, a căror familii au făcut parte din viața orașului de mai bine de 100 de ani și care, prin trăirile lor, și-au pus puțin amprenta asupra lumii boeme din România de altădată, dar și a celei de azi.

„Pe cont propriu” este o carte hibrid, care cuprinde, într-o cheie personală, puțin din istoria Bucureștiului de altă dată și de astăzi, puțin din istoria României dianintea anilor comunismului – farmecul unor ani, ai unor locuri și al unei atmosfere care nu mai poate fi regăsită decât între coperțile unor cărți. Florin Hălălău este un scriitor pasionat de colecționism, iar în volumul proapsăt apărut, „Pe cont propriu”, veți afla ce înseamnă să fii colecționar de cărți, de timbre, de discuri și nu numai într-o epocă în care viața avea alt ritm.

 

 

un cristian - Pe cont propriu; un dialog cu Florin Hălălău. Editura Casa de pariuri literare. 96 pag.

 

Topic: 

Format: