Publicat: 4 Ianuarie, 2020 - 00:00
Share

Autor: 

Publicat: 23 Octombrie, 2016 - 18:34

„Atmosferic, plin de suspans, cu un ritm cum nu ați mai văzut - un thriller extraordinar.” - Lee Child 

Nate McHale, este un remarcabil chirurg din New York, căsătorit, cu copii. În adolescență a trecut printr-o tragedie și a fost singurul supraviețuitor din familie al unui teribil accident. Iubea baschetul, se întorceau acasă cu toții, când un șofer beat le-a acroșat mașina pe un pod, mingea de baschet a lui Nate sare din coșul aflat în poala mamei sale, intră sub pedala de frână și mașina e aruncată în lacul înghețat. Doar Nate supraviețuiește, cu răni minore; mama, tatăl și fratele lui mor în accident. Tânărul devine insolent, violent, se angajează în acte de vandalism, vrea să pedepsească pe toată lumea. Până când marea sa iubire, Lucy Bennet, dispare.

Vremurile acelea par să fi rămas în trecut, până în momentul în care, în pădurea copilăriei lui, în Greystone Lake, se descoperă un cadavru. Nate McHale revine în locurile natale, întâlnește rude, prieteni și dușmani și trecutul năvălește peste el. Inclusiv amintirile despre marea sa iubire, Lucy Bennet, al cărei cadavru e descoperit. Iar în Greystone Lake cineva comite acte în oglindă cu cele din tinerețea sa, îndreptate acum împotriva foștilor săi tovarăși.

Toate se petrec concomitent cu un mare uragan abătut peste Greystone Lake. Zona e de altfel, raiul unul frecvente furtuni. Ca în furtună, violența escaladează și în carte.

Povestea oscilează între prezent și trecut. „O poveste sofisticată, cu mai multe straturi și cu o atmosferă stranie, care împletește legendele despre locuri bântuite cu teroarea psihologică produsă de un criminal. Un thriller reușit, care îi va atrage pe fanii lui Jennifer McMahon, ai lui Ruth Ware și ai lui Michael Koryta.” (Booklist)

 

Brendan Duffy – Regele furtunii. Editura RAO. Traducere din ,limba engleză de Monica-Laura Cibotariu. 423 pag.

 

 

Topic: 

Format: