3 iulie 2022

Lecturi de weekend: „Rivala” de Zakiya Dalila Harris

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Zakiya Dalila Harris este o scriitoare americană, a lucrat ăentru celebra editură Knopf/Doublday, iar cartea pe care o semnalăm astăzi estr omanul ei de dbut, apărut anul trecut.

Scriu editorii: „Un debut electrizant, în care tensiunile rasiale escaladează, pe fundalul rivalității dintre două tinere care fac, fiecare în felul ei, istorie. La douăzeci și șase de ani, asistenta de redație Nella Rogers este singura angajată de culoare a companiei Wagner Books. Totul se schimbă atunci când intră în scena Hazel, care, printr-o serie de împrejurări, devine rivala de temut a celei cu care are cele mai multe în comun. Situația se tensionează pe măsură ce Nella începe să primească bilete de amenințare. Identitatea agresorului rămâne necunoscută, iar tânăra începe să trăiască în nesiguranță, afectându-i stabilitatea emoțională și forțând-o să se întrebe cine este în spatele acestor amenințări fără de sfârșit.
Un thriller isteț și dinamic, pe care îl va înțelege oricine s-a simțit vreodată manipulat, amenințat sau trecut cu vederea la locul de muncă. Rivala vă va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină!”

Chiar dacă identitatea agresorului rămâne necunoscută, nu e greu de imaginat cine se află în spatele calvarului pe care îl trăiește tânăra Nella Rogers, îndată după angajarea lui Hazel-May McCall, atât de agreabilă, de încântătoare, de mulțumită de orice. Acțiunea se petrece în Manhattan în anii 80 ai secolului trecut, după apariția unui roman celebru a cărui editoare de culoare a dispărut, și are în centru personaje ambițioase, dornice să reușească în carieră cu orice preț.

„O carte captivantă și fascinantă despre privilegii și rasism.” – The Washington Post

Zakiya Dalila Harris – Rivala. Cristina-Mihaela Tripon. Editura RAO. 401 pag.