27 octombrie 2021

Lecturi de weekend: Să fie lumină! Treizeci de ani de antreprenoriat în România (amintiri de afaceri)

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ana Maria Ionescu (n. 1960, Sighetu Marmației) este de profesie inginer elec­trotehnist și activează de treizeci de ani în domeniul antreprenorial, alături de soțul ei. Sensibilitatea și înclinațiile sale artistice își găsesc manifestarea în dome­niile picturii și literaturii, în poezie și proză. A mai publicat anul trecut, tot la Editura Integral,„Sighetul Copilăriei în rețete și imagini”, o carte de memorii și rețete culinare pe care am prezentat-o la această rubrică.

”Am vrut să spun, prin această carte – spune Ana-Maria Ionescu

-, nu doar povestea unei companii, ci o poveste despre viață, despre a încerca să-ți găsești drumul și să-ți trăiești visul într-un mediu nepropice, și uneori de-a dreptul ostil, despre oameni care te inspiră, de la care înveți, care te susțin și care, uneori, te dezamăgesc și, nu în ultimul rând, despre pasiunea și bucuria de a face ce-ți place.”

O experiență de viață – de la băncile facultății, în urmă cu treizeci de ani, la crearea unei fabrici de semnalistică, prima din Europa Centrală și de Est (Eltrix), la rebrandringul unor firme celebre.

„Antreprenor ești sau nu ești, nu poți să înveți să fii.”

O carte cam despre esența a ce s-a petrecut cu și în economia românească în ultimii treizeci de ani.

Ana-Maria Ionescu – Să fie lumină! Treizeci de ani de antreprenoriat în România (amintiri de afaceri). Editura Integral. Colecția Librăria de Afaceri. 135 pag.