Publicat: 16 Iunie, 2019 - 00:00

Unul dintre cei mai longevivi scriitori americani și unul dintre cei mai buni povestitori de aventuri este Clive Cussler. S-a născut în 1931, prin urmare are aproape 88 de ani și e încă activ. A fost explorator subacvatic și a creat fundația non-profit NUMA (National Underwater and Marine Agency) care a descoperit peste 60 de epave scufundate. S-a apucat de scris în 1965 și a publicat peste 70 de titluri: mai multe serii de cărți de aventuri – cea de față, Dirk Pitt ( 26 de titluri) Dosarele NUMA (16 titluri), Dosarele Oregon (13 titluri), seria Aventurile lui Isaak Bell (10 tilturi), Aventurile lui Fargo (11 titluri), dar și cinci cărți de non-ficțiune și două cărți pentru copii. La o parte dintre aceste titluri l-a luat drept coautor pe fiul său Dirk Cussler, născut în 1961, care a lucrat în domeniul financiar înainte de a i se alătura tatîului ca președinte al NUMA și apoi ca scriitor.

Cărțile lui Clive Cussler au inspirat numeroase filme, seriale tv, jocuri video, dar și alte romane. Clive Cussler este considerat, alături de Wilbur Smith, cel mai mare scriitor de romane de aventuri din istorie.

Despre cartea de față editorii spun: „Cea mai periculoasă aventură a lui Dirk Pitt de până acum, din cele 26 de romane care îl au ca erou. Încă o dovadă că, atunci când vine vorba de romanul de aventuri, nimeni nu-l bate pe Clive Cussler. Cea mai importantă inovație tehnologică militară americană – un submarin de atac capabil să atingă viteze subacvatice incredibile – întâmpină o problemă: o piesă esențială a prototipului a dispărut, iar bărbatul care a inventat-o este mort. În același timp, mai multe vase dispar din mijlocul oceanului, iar când reapar sunt pline de cadavre carbonizate.
Ce se petrece? Și ce legătură are asta cu un submarin italian care a
dispărut în 1943? Depinde de Dirk Pitt, directorul NUMA, și de echipa
lui să găsească un răspuns, ajutați de o frumoasă agentă NCIS și de
copiii lui Pitt, inginerul marin Dirk și oceanografa Summer. Împreună,
ei descoperă o amenințare cu mult mai gravă decât și-ar fi putut imagina.”

 

 

Clive Cussler și Dirk Cussler – Săgeata lui Poseidon. Seria Dirk Pitt. Editura RAO. Traducere din limba engleză de Mihaela-Alina Ifrim. 475 pag.

 

Topic: 

Format: