20 mai 2022

Lecturi de weekend: „Schimb de vieți” de Beth O’Leary

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Beth O’Leary a studiat limba engleză la universitate înainte de a se angaja în domeniul editorial, unde se ocupă de cărți pentru copii. A scris primul ei roman, Dragoste în contratimp, în tren, în timpul navetei către și de la serviciu. Romanul de față a apărut în anul următor, în 2020.

Scriu editorii: „Atunci când Leena Cotton, o persoană foarte exigentă cu ea însăși, primește ordinul de a-și lua un concediu de două luni după ce a ratat o prezentare importantă la serviciu, ea fuge la bunica ei, Eileen, ca să se odihnească.

Eileen este proaspăt divorțată și este pe cale să împlinească 80 de ani. Și-ar dori o a doua șansă la dragoste, dar în micul ei sat din Yorkshire nu locuiesc mulți domni eligibili.

Drept urmare, cele două se hotărăsc să încerce un schimb de două luni.

Eileen va locui la Londra și va căuta dragostea. Va sta în apartamentul Leenei și va învăța totul despre întâlnirile ocazionale, despre aplicațiile de găsit parteneri și despre vecinii de la oraș. Între timp, Leena va avea grijă de tot în Yorkshire-ul rural: căsuța și grădina drăgălașă ale lui Eileen, satul ei idilic și liniștit și micile ei proiecte de cartier.

Dar intrarea în pielea celeilalte se dovedește mai dificilă decât se aștepta oricare dintre ele. Oare schimbul de vieți le va ajuta pe Eileen și Leena să se regăsească pe ele însele… și poate chiar să găsească dragostea adevărată?”

Schimb de vieți a fost revigorant, captivant și foarte plăcut. Această poveste are tot ce ți-ai putea dori: personaje ingenioase, relații feminine puternice și o viziune despre dragoste care ar face pe oricine să spere.” – Helena Hunting

Beth O’Leary –Schimb de vieți. Traducere din limba engleză și note de Ioan Radu Preda. Editura Litera, colecția Blue Moon. 348 pag.