6 iulie 2022

Lecturi de weekend: Scurt manual pentru editarea lucrărilor științifice

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Semnalăm o carte, prima de acest fel, care pune accentul pe editarea volumelor științifice, oferind explicații foarte clare și sfaturi pentru eficinetizarea relației autor-editor.

De ce un scurt manual? se întreabă autorii. „Pentru că am încercat să oferim cele mai clare, simple și directe soluții (sfaturi, propuneri, idei) pentru pregătirea unui manuscris științific în vederea publicării. Mai exact am scris despre: tipurile de manuscrise, despre cum se redactează, despre cum se căută (și se găsește) un editor corespunzător domeniului lucrării, despre contracte, despre promovare în social media și la târgurile de carte, despre lansări și conferințe. Și despre multe altele.”

Anca Mihai este lector la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București. Rebeca Cojocxaru este redactor șef la Tritonic Books. Bogdan Hrib, lector universitar la Facultatea de management a SNSPA, este scriitor, a publicat șapte romane și este și autorul volumului „Editor de unul singur.Management în industria cărții.”

Anca Mihai, Rebeca Cojocaru, Bogdan Hrib – Scurt manual pentru editarea lucrărilor științifice. Editura Tritonic, colecția Amart books. 100 pag.