Publicat: 26 Aprilie, 2019 - 00:00

O nouă colecție apare la Editura Integral: ”Secolul XX – 20 de mistere esențiale”, plănuită în 20 de volumașe. Au ieșit pe piață deja șase titluri. Astăzi le vom prezenta pe primele trei, mâine - pe următoarele trei.

Editorii explică rațiunile demersului lor. Secolul XX a fost, poate, cel care a născut cele mai mari mistificări istorice și cel în care istoria nu a fost doar trunchiată și „coafată” pe ici, pe colo, prin părțile mai mult sau mai puțin esențiale, ci chiar de-a dreptul amputată neconcesiv, deformată grotesc și mistificată grosolan, în slujba unei ideologii totalitare sau a alteia, a unui dictator sau a unui grup de interese oculte, dominând din înălțimile puterii absolute o țară, un popor, un grup etnic, cultural sau lingvistic, un continent sau însăși Planeta. O propagandă bine hrănită de fonduri secrete, de proveniență incertă dar de dimensiuni colosale, a tratat majoritatea demistificărilor drept ridicole „teorii ale conspirației”, niște biete gogorițe scornite de niște oameni aflați într-o avidă căutare a senzaționalului.

 

Vol. I. Adevăruri teribile despre cele două Războaie Mondiale și cei care au stat în spatele lor.

Dincolo de bătăliile înverșunate de pe prima linie a fronturilor, în care și-au pierdut viața zeci de milioane de soldați care, adesea, nici nu știau prea bine de ce și pentru cine luptă, au existat alte confruntări dure, care s-au dat nu pe plan militar, ci mai degrabă în consiliile de administrație ale băncilor și ale marilor companii, iar uneori chiar pe… platourile de filmare ale studiourilor cinematografice. Săpând în arhive, istoricii au descoperit legăturile incredibile ale protagoniștilor conflagrațiilor cu membri ai societăților secrete supranaționale dar și cu magnații din țările teoretic adverse! Cum a fost posibil așa ceva? Cum de germanii și americanii i-au înarmat pe bolșevici pentru a-l răsturna pe Țar, bunăoară, iar apoi, speriați de amploarea și consecințele fenomenului sovietic au luat alte decizii care au dus la o cursă a înarmărilor în spirală dar și la apariția terorismului mondial de azi? Iată suficiente argumente ca acest scenariu să nu facă parte dintr-una din numeroasele teorii ale conspirației.

 

Vol. II. Ciudățeniile lui Hitler și alte necunoscute din jurul nazismului

Adolf Hitler, liderul dement al celui de-Al Treilea Reich, rămâne în continuare un mister nedescifrat din multe puncte de vedere. Nu este deloc clară originea lui și se speculează că acest austriac avea și rădăcini slave și evreiești. A fost influențat de practici oculte și ezoterice. A purtat după el toată viața consecințele sifilisului contractat în tinerețe de la o prostituată, suferea de „boala penisului mic” (hipospadias – 2,5-3 centimetri ar fi avut organul său sexual!), a trăit cu o nepoată și obținea orgasmul fără contact fizic, doar privindu-și amanta cum își ridică poalele rochiei și își etalează lenjeria intimă. Era vegetarian și rămășițele danturii lui păstrate la Moscova par a dovedi că într-adevăr s-a sinucis în buncărul berlinez și nu a fugit în America de Sud cu submarinul sau cu o „mașină a timpului”… Istoria nazismului sub Führer consemnează, însă, o mulțime de alte secrete terifiante.

 

Vol. III. 20 de atentate care au schimbat fața Secolului XX

Secolul trecut este perioada istorică în care atentatul terorist a devenit o armă incontestabilă a luptei  politice, uneori fiind cel mai eficient mijloc de a amorsa un complot. Victimele – fie ele capete încoronate, președinți, prim-miniștri sau chiar artiști! – servesc apoi ca simboluri cu multiple utilizări malefice, provocând și justificând o suită de reacții în lanț cu consecințe catastrofale pentru o națiune sau, adesea, întreaga omenire. Dar suntem noi, oare, pregătiți să vedem aceste tragedii în adevărata lor lumină? Capitole despre Franz Ferdinand, Lenin, Troțki, Stalin, Mahatma Gandhi, Indira Gandhi, Rajiv Gandhi, Rafael Trujillo, Frații Kennedy, Olof Palme, Martin Luther King jr., Lady Diana, John Lennon.

 

 

Jacob Van Eriksson -  Secolul XX. 20 de mistere esențiale. vol. I. Adevăruri teribile despre cele două Războaie Mondiale și cei care au stat în spatele lor. Vol. II. Ciudățeniile lui Hitler și alte necunoscute din jurul nazismului . Vol. III. 20 de atentate care au schimbat fața Secolului XX . Noi informații incredibile! Editura Integral. Versiune în limba română de prof. Florin Ștefănescu. Documentare suplimentară, bibliografie selectivă și analiza comparativă a surselor, Lucia Boian.

 

 

Topic: 

Format: