Publicat: 27 Aprilie, 2019 - 00:00

Ieri am prezentat primele trei volume din noua colecție care apare la Editura Integral: ”Secolul XX – 20 de mistere esențiale”, plănuită în 20 de volumașe. Astăzi le vom prezenta pe următoarele trei.

Editorii explică rațiunile demersului lor. Secolul XX a fost, poate, cel care a născut cele mai mari mistificări istorice și cel în care istoria nu a fost doar trunchiată și „coafată” pe ici, pe colo, prin părțile mai mult sau mai puțin esențiale, ci chiar de-a dreptul amputată neconcesiv, deformată grotesc și mistificată grosolan, în slujba unei ideologii totalitare sau a alteia, a unui dictator sau a unui grup de interese oculte, dominând din înălțimile puterii absolute o țară, un popor, un grup etnic, cultural sau lingvistic, un continent sau însăși Planeta. O propagandă bine hrănită de fonduri secrete, de proveniență incertă dar de dimensiuni colosale, a tratat majoritatea demistificărilor drept ridicole „teorii ale conspirației”, niște biete gogorițe scornite de niște oameni aflați într-o avidă căutare a senzaționalului.

 

Vol. IV. De la Marilyn la Angela Merkel - Femeile fascinante care au schimbat lumea.

Secolul XX a fost și epoca în care femeile și-au putut revendica și obține drepturi egale cu cele ale bărbaților, fie că este vorba de politică, de războaie, de cultură, de modă, de sport sau chiar de sex. Capitole despre

Coco Chanel, Regina Maria, Marie Curie, Amelia Earhart, Frida Kahlo, Indira Gandhi, Evita Perón, Marilyn Monroe, Grace Kelly, Golda Meir, Maica Tereza, Margaret Thatcher, Lady Diana, Oprah Winfrey, Nadia Comăneci, Billie Jean King, Iulia Timoșenko, Madonna,Angela Merkel.

 

Vol. V. Cum a apărut comunismul în lume și alte povești șocante despre „Ciuma Roșie”

Cine și-ar fi închipuit că, pornind de la un precept biblic – „De la fiecare după putință, fiecăruia după nevoi” – se va ajunge, peste două milenii, la cele mai mari crime din istoria umanității? Crime comise de tot felul de dictatori bizari care mâncau carne de câine de două ori pe zi pentru menținerea virilității la o vârstă înaintată, beau 600 de litri de coniac pe an, se culcau cu 35.000 de femei într-o viață de om sau exterminau un sfert din populația țării lor…

 

Vol. VI. ONU nu există! Cine conduce cu adevărat lumea modernă? Noi teorii ale conspirației.

Desi înglobează majoritatea țărilor lumii, Organizatia Natiunilor Unite nu reușește să fie acel „arbitru” mondial gândit de marile puteri după sfârșitul ultimei mari conflagrații, în 1946, dovedindu-se incapabilă să gestioneze marile crize globale, dar și unele sangeroase conflicte regionale. Opinia celor initiati in secretele marii politici internationale este că, de fapt, ONU este doar un alibi al unor forțe oculte și al unor grupuri de interese secrete, care fac și desfac jocurile la nivel inalt.

 

 

Jacob Van Eriksson -  Secolul XX. 20 de mistere esențiale. vol. IV. De la Marilyn la Angela Merkel - Femeile fascinante care au schimbat lumea. Vol. V. Cum a apărut comunismul în lume și alte povești șocante despre „Ciuma Roșie” . Vol. VI. ONU nu există! Cine conduce cu adevărat lumea modernă? Noi teorii ale conspirației. Editura Integral. Versiune în limba română de prof. Florin Ștefănescu. Documentare suplimentară, bibliografie selectivă și analiza comparativă a surselor, Lucia Boian.

 

 

Topic: 

Format: