Publicat: 17 Februarie, 2019 - 00:00

Născut în 1966 la Barcelorna, Antonio Hill eset unul dintre cei mai populari scriitori ai Spaniei. Cartea de față este romanul său de debut, apărut în 2011, imediat tradus în limba engleză. S-a bucurat de mare succes. A continuat să publice romane de suspans în care personajul principal a fost (ca și în cel de față) inspectorul Hector Salgado. În toate acțiunea se petrece la Barcelona.

Un roman bine scris, cu o acțiune sofisticată, desfășurată pe mai multe planuri, în trecut și în prezent. Inspectorul aflat în prim plan, înconjurat de o echipă inimoasă, dăruită și credincioasă încearcă să elucideze două aparente sinucideri ale unor tineri, produse una după alta (un student de bani gata cade, chipurile, de la fereastra mansardei casei sale, iar iubita sa își taie venele câteva zile mai târziu), care ar avea legătură cu o moarte petrecută cu treisprezece ani în urmă (o fetiță e găsită înecată într-o piscină, cu propriile-i păpuși plutind în jurul ei). Nimic nu pare să fie ce se arată la prima vedere și inspectorul insistă să cerceteze, deși e conștient că tulbură ape adormite. Dar în același timp cineva îi poartă sâmbetele inspectorului și încearcă să-i pună în cârcă asasinarea unui vraci venit de prin Africa, presupus doctor, implicat într-o rețea de prostituție. Aproape fiecare personaj are îngropat un secret din trecut. Firește, inspectorul are o viața de familie distrusă.

Ancheta sa în sânul unei lumi privilegiate și nemiloase dezvăluie treptat răzbunări sumbre. O intrigă complicată, cu personaje descrise sumar, cu piste nelămurite care să permită continuarea romanului cu încă unul (e vorba de o serie de trei), apărut deja.

 

Antonio Hill – Vara jucăriilor moarte. Editura RAO. 392 pag.

 

Topic: 

Format: