Publicat: 24 Ianuarie, 2020 - 00:00

Romanul de debut al unei scriitoare californiene, fondatoarea Asociației Women’s Fiction Writers. A apărut în 2016, face parte dintr-o trilogie (toate volumele sunt deja pe piața americană). Kerry Lonsdale e prolifică, a mai publicat în acești trei ani, în afara trilogiei, încă alte două romane. Cartea pe care o semnalăm astăzi este despre iubirea necondiționată, durere și renunțare. Finalul cărții nu reprezintă și finalul poveștii.

Scriu editorii: „Aimée Tierney are rețeta perfectă pentru viața perfectă: se căsătorește cu iubitul din copilărie, își întemeiază o familie și cumpără restaurantul părinților săi. Dar când logodnicul ei, James Donato, dispare într-un accident, la o ieșire cu barca, din viitorul ei bine pus la punct nu mai rămâne mare lucru. In loc sa meargă la altar, Aimée merge la înmormântarea lui James. In timp ce se străduieste să-și reconstruiască viața, Aimée cercetează mai amănunțit dispariția lui James, iar secretele pe care le descoperă o fac să pună la îndoială totul despre viața pe care au clădit-o împreună. Si chiar la suprafață este un adevăr care poate fie să-i redea lui Aimée libertatea, fie s-o distrugă pentru totdeauna.”

„Eu si James fuseserăm prieteni la cataramă, mai apropiați decât doi frați siamezi. Eram cei mai buni prieteni care acum își povesteau visele, si o clipă mai târziu se atacau reciproc cu gloante de burete.
- Dupa facultate, ne căsătorim si o să avem trei copii, a anuntat el in timp ce jucam Nerf Dart Tag, cu Kristen si Nick, in păduricea din spatele casei lui James.
Apoi mi-a spus că dorește să fie un artist celebru, în vreme ce eu aș sta acasă și aș face prăjituri. Multe, multe prăjituri, până când șoldurile mi s-ar lăți atât de mult, că nu aș mai încăpea pe ușă.
- Tu o să fii la fel de gras ca mine, am spus eu. Dacă o să fim căsătoriti, am să te silesc să mănânci tot ce gatesc.”
În loc să meargă la altar pentru căsătorie, în ziua plănuită Aimée își înmormântează iubitul. Într-un sicriu închis. Mai primește o lovitură, Lacy, un medium, încearcă s-o convingă că James trăiește. Dacă este adevărat? Care ar fi motivul ca el să se ascundă? Pe barca de pe care James dispăruse s-a petrecut ceva. Cine mai știe?

Un sfârșit surpriză: „Mă tem că vine ziua în care îmi voi aminti cine am fost și voi uita cine sunt. Mă numesc Jaime Carlos Dominguez. Am fost cunoscut cândva drept James Charles Donato.” ….

„Această carte de debut extraordinară este plină de suspans și de răsturnări neașteptate de situație. Nu vă faceți alte planuri când veti deschide cartea; o veți citi dintr-o suflare.” - Redbook Magazine

 

Kerry Lonsdale – Viața pe care am visat-o. Editura Litera, colecția Bluemoon. Traducere din limba engleză de Valentina Georgescu. 312 pag.

 

 

 

 

 

Topic: 

Format: