Publicat: 21 Iulie, 2019 - 00:00

În mod limpede o carte de vacanță.

Spun editorii: „Imaginează-ți: într-o duminică te plimbi în San Francisco pe faleză, când deodată o ghicitoare te prinde de mână ca să-ți citească viitorul în palmă. Amuzat, intri în joc, dar deodată figura ei se crispează și devine lividă. Ceea ce îți spune în final… ai fi preferat să nu afli. Începând din acest moment, nimic nu va mai fi ca înainte și tot ce făceai zi de zi se va schimba. Asta i se întâmplă lui Jonathan Cole. Ca urmare a acestei întâlniri tulburătoare, se va trezi purtat într-o aventură a descoperirii de sine, marcată de întâmplări care-i vor schimba radical viziunea asupra vieții. Cu o intrigă ce se bazează pe experiențe științifice reale, romanul lui Gounelle pune într-o lumină nouă existența, așa cum o cunoaștem, și relațiile cu ceilalți, arătându-ne că ne putem construi singuri propria fericire.”

Jonathan Cole a trecut de 30 de ani, lucrează în asigurări, e divorțat, îți vede fetița o dată la două săptămâni. A uitat, până în duminica întâlnirii cu ghicitoarea, să se întrebe ce vrea de la viață, dacă-i place ce face. Confruntat cu moartea iminentă, începe să-și pună probleme. Firește, drumul până la „conectat cu ceilați și împăcat cu mine însumi” nu este simplu.  „Viața noastră începe cu adevărat în ziua în care conștientizăm și acceptăm cu adevărat faptul căî într-o zi vom muri.”

Născut în 1966, scriitorul francez Laurent Gounelle a studiat în Franța și Statele Unite, este specializat în științe umane și conferențiar la l'Université de Clermont-Ferrand. A început să publice în 2006 și multe dintre romanele sale au ajuns bestselleruri și au fost vândute în 23 de țări.

 

 

Laurent Gounelle – Ziua în care am învățat să trăiesc. Traducere diun franceză de Diana-Alina Ene. Editura Trei, colecția Fiction Connection. 252 pag.

 

 

 

Topic: 

Format: