Publicat: 28 Septembrie, 2019 - 00:00
Share

Autor: 

Publicat: 23 Octombrie, 2016 - 18:34

Editura Tritonic publică de ani buni romane polițiste, traduceri sau cărți semnate de autori români; are și o colecție, îndeosebi pentru aceștia din urmă, intitulată „Mystery & thriller”. Editorul Bogdan Hrib este într-o căutare neobosită de a face iubit acest gen literar, imaginează nenumărate întâlniri cu cititorii pentru a-l promova, participă la târguri de carte naționale și internaționale, de unde aduce titluri interesante pe care le traduce, promovează autori români la acele târguri și întâlniri. Fapt și mai important, a reușit să-și formeze un grup de autori care scriu îndeosebi în acest gen și care nu apar la alte edituri. Aproape toți sunt autori care scot an de an câte un volum sau contribuie la numeroasele antologii tematice publicate de editură („Noir de București”, „Noir de Timișoara”, „Gastro noir” ș.a.). Mai nou, unele dintre romanele mystery & thriller au apărut în ediții noi, traduse în limba engleză.

Astăzi vom prezenta unul dintre aceste romane, semnat de Anamaria Ionescu, mâine un altul semnat de Teodora Matei.

Anamaria Ionescu, născută în 1976, este licențiată în drept și redactor al postului național de radio. A debutat editorial în 2009, cu volumul „Camera obscură”, a continuat cu un volum de proză scurtă, „Pe cine nu lași să moară”, s-a lansat în genul thriller cu seria Sergiu Manta (volumul „Nume de cod: Akron”), cartea de față fiind volumul al doilea al seriei. Între timp, a mai publicat un roman interesant, prezentat anii trecuți în această rubrică, „Crăciunul care n-a mai venit” și a mai colaborat la o mulțime de antologii apărute sub egida editurii Tritonic, majoritatea cu texte polițiste.

Scriu editorii: „Sergiu Manta era cândva un om cu un rost în viață. Era specialist IT, soț și tată. Dar demonii trecutului l-au împins la crimă. Condamnat la 20 de ani de închisoare, el este abordat de misterioasa Companie B, o structură obscură, presupusă a Ministerului de Interne, ale cărei interese îl aruncă în lumea asasinilor plătiți. Condamnat la o existență în lumea umbrelor la singuratate și la prezența permanentă a pericolului, Manta îmbrățișează noua existență ca pe o formă personala de executare a sentintei. Dar o serie de crime culminând cu moartea unui coleg de <<breaslă>> și un ministru secretar de stat pun pe jar organizația lui Sergiu și fac din acesta un partener de anchetă pentru un polițist criminalist.”

Cum spuneram, iubitorii genului au acum și traducerea în engleză a volumului – „Zodiac”.

 

 

Anamaria Ionescu – Zodiac. A novel fron Romania. Editura Tritonic, colecția Mystery & thriller. Traducere în enegleză âi parține autoarei. 220 pag.

 

Topic: 

Format: