29 iunie 2022

Lecturi europene, oglinzi sociale contemporane

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vineri, 21 ianuarie 2022, ora 18.00, sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez din România la Iaşi

Cu participarea scriitorilor Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu şi Florin Lăzărescu

Nopţile lecturii sunt, anual, o sărbătoare a cititului în toată diversitatea sa: cu o carte în mână, în linişte, cu voce tare, singur, în compania altor cititori, în faţa publicului, online şi în multe alte feluri! Iniţiativă a Ministerului Culturii francez, evenimentul are loc pe timpul lunii ianuarie, în Franţa şi peste tot în lume, prin mii de evenimente dedicate cărţilor şi literaturii în general.

Sub deviza lui Victor Hugo, „Aimons toujours! Aimons encore!” şi în contextul preşedinţiei franceze a Consiliului Europei, Institutul Francez din România la Iaşi vă invită vineri, 21 ianuarie 2022, ora 18.00, în sala „Benjamin Fondane” la o seară de lecturi publice şi dialoguri literare, în română şi franceză, cu participarea scriitorilor Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu şi Florin Lăzărescu, care vor citi din romane recent apărute la editura Polirom: „Mustaţa lui Dali şi alte culori”, „Vlogger la 13 ani”, „Noaptea plec, noaptea mă-ntorc”.

Dumitriana Condurache şi Dana Monah vor citi scurte extrase din romane semnate Gwenaelle Aubry „Nimeni (Personne)” şi Laurent Seksik – „Cazul Eduard Einstein (Le cas Eduard Einstein)” – publicate în traducere la editura Pandora, cu sprijinul Programelor de publicare iniţiate de Institutul francez din România.

Un eveniment organizat de Mediateca Institutului Francez din România la Iaşi şi serviciul cultural, în partenariat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, editura Polirom, Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea de Arte „George Enescu”