Publicat: 20 Septembrie, 2016 - 17:25
Share

Legea prin care cei care torturează, abuzează sau omoară animale primesc primi pedepse mai mari, a fost retrimisă în Comisie. 
   
În acest moment, legea care protejează animale prevede, pentru astfel de situaţii, pedeapsa cu închisoare de la trei luni la un an. Conform iniţiativei legislative, pedepsele au fost dublate, de la un an, cât prevede acum legea, la doi ani.

Potrivit proiectului, cei care chinuie sau omoară animalele ar putea primi până la şapte ani de închisoare sau amenzi în valoare de zece mii de lei. Iniţiativa vine după ce iubitorii de animale au cerut Parlamentului, printr-o petiţie semnată de zeci de mii de oameni, să pună punct violenţei împotriva animalelor.

Aproape 50 de mii de oameni au semnat pe internet o petiţie prin care cer Parlamentului să modifice actuala lege a proctecţiei animalelor.

În prezent, cine bate sau omoară un animal, riscă închisoare între trei luni şi un an şi amendă de până la 5.000 de lei.

La iniţiativa organizaţiei non-profit "Mişcare Dreptate pentru Animale", liderul UNPR de la Senat, Haralambie Vochiţoiu, propune pedepse mai mari. Mai exact, actuala lege ar urma să se modifice astfel încât uciderea animalelor cu intenţie, rănirea sau schingiurea lor, organizarea de lupte între animale sau intervenţiile chirurgicale cu scopul modificării aspectului animalelor să fie pedepsite cu închisoare între 2 şi 7 ani.

De asemenea, amenzile ar urma să crească de la 5.000 la 10.000 de lei.