Publicat: 8 Septembrie, 2015 - 16:20

Legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, adoptată marţi de Comisia de statut, va fi trimisă înapoi la comisie, miercuri, a anunțat liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea.

"Părerea noastră este că observaţiile preşedintelui sunt de bun simţ, dar, în opinia mea, nu sunt suficiente. În acest sens, maine, de la plen vom retrimite în comisie acest proiect pentru a-l rediscuta. De exemplu, nu mi se pare corect ca un parlamentar să poată primi o bonificaţie la pensie dacă are şase luni dintr-un mandat. Nu este normal şi suficient.

Trebuie, în cazul ăsta, să avem măcar un mandat. Un parlamentar vine în Parlament pentru că il trimtit cetăţenii din colegiu şi nu il trimit pentru 6 luni, nici pentru 1 an, ci pentru 4 ani.  Dacă un parlamentar nu-şi poate termina mandatul nu poate beneficia de această mărire de pensie. (...) 

Vreau să depăşim marja cererii de reexaminare pentru că nu sunt de acord ca un parlamentar să beneficieze de o pensie mărită dacă stă cel puţin 6 luni în Parlament. Nu este corect. Trebuie sa stea un mandat intreg. Dacă nu esti în stare să termini un mandat, atunci de ce să beneficiezi de acest lucru", a declarat Liviu Dragnea.