Publicat: 11 Iunie, 2014 - 13:32

După succesul răsunător al METALHEAD Meeting, de pe 7 Iunie, de la Arenele Romane, unde aproape 3500 de rockeri i-au putut vedea live pe Sepultura, Moonspell şi Arkona alături de alte patru trupe, METALHEAD Meeting revine anul acesta cu o ediţie aniversară de “METALHEAD 10 ani”, ediţie ce va avea loc în data de 27 Septembrie, la Arenele Romane, din Bucureşti, headlineri ai acestei editii fiind britanicii de la PARADISE LOST (gothic/doom metal – UK) şi finlandezii de la FINNTROLL (folk metal – Finlanda).

 

Alături de PARADISE LOST şi Finntroll, pe scenă vor mai urca HATESPHERE din Danemarca, pentru a doua oară în România, după prezenţa din 2013, tot la METALHEAD Meeting, alături de Hypocrisy şi Lake Of Tears, trupa finlandeză PROFANE OMEN plus încă trei nume, care vor fi anunţate în curând.

“Deşi este neobişnuit ca un festival să aibă două ediţii în acelaşi an, fiind an aniversar de 10 ani de METALHEAD, echipa noastră crede că publicul rock şi metal din România merită să se bucure de două de astfel de evenimente. Ca de obicei, vor fi şapte trupe pe scenă!”, declară organizatorii.

Biletele sunt deja în vânzare pe iabilet.ro, iar bilete fizice se găsesc în reţeaua IaBilet (Magazinele UMAN, Senia şi Perfect Tour: iabilet.ro/retea) precum şi pe eventim.ro şi myticket.ro şi în reţelele Eventim şi Myticket (Diverta, Humanitas, Magazinul Muzica, Mag. Vodafone şi Orange etc..)

Preţurile biletelor sunt următoarele:

- 65 de lei - Acces General şi 80 de lei - Golden Circle (până pe 1 Iulie) - număr limitat la 100 de bilete de fiecare categorie
- 80 de lei - Acces General şi 110 de lei - Golden Circle (până pe 1 August)
- 100 de lei - Acces General şi 130 de lei - Golden Circle (până pe 1 Septembrie)
- 120 de lei - Acces General şi 150 de lei - Golden Circle (până pe 27 Septembrie şi la intrare)

Paradise Lost este o trupă britanică de gothic/doom metal, fondată în 1988, în Halifax, Marea Britanie. Cu 13 albume la activ, cel mai recent lansat acum doi ani, trupa este considerată fondatoarea stilului Gothic Metal, denumire acordată datorită albumului cu acelaşi nume lansat în 1991, o producţie seminală pentru mişcarea metal din întreaga lume. Sound-ul trupei s-a perfecţionat încet-încet la mijlocul anilor '90, trupa ajungând să încorporeze în piesele sale foarte multe instrumentaţii electronice, mai ales de pe albumul din 1997, "One Second".

Piese precum "One Second", "Forever Failure", "Erased", "Say Just Words"," Gothic" sau "As I Die" sunt fredonate de rockeri din toata lumea şi încă sunt în powerplay-urile radiourilor de profil de pe tot globul, iar Paradise Lost este un headliner de necontestat la majoritatea festivalurilor din Europa şi de peste ocean.

"One Second" Video - youtube.com/watch?v=bLdWZG5egM4

Lineup-ul trupei a rămas foarte stabil de-a lungul timpului, avându-l pe Nick Holmes la voce, Greg Mackintosh şi Aaron Aedy la chitară şi pe Steve Edmondson la chitară bas. Holmes şi Mackintosh sunt principalii compozitori ai grupului britanic.

Paradise Lost este o sursă continuă de inspiraţie pentru majoritatea artiştilor de gen din lume, solistul Katatonia declarând chiar că trupa sa a pornit ca o "trupă tribut Paradise Lost".

Prima prezenţă în România a britanicilor a fost exact acum 20 de ani, pe 11 Iunie, în 1994, la Skip Rock pe Stadionul Dinamo, un concert cu casa închisă.

Albume precum "Gothic", "Icon" sau "Draconian Times" au scris istorie şi rămân inscripţionate pe altarul rockului şi metalului internaţional.

Un eveniment oferit de Ciuc Premium.