Publicat: 22 Iunie, 2014 - 18:16
Share

Ştim cu toţii că vitaminele şi sărurile minerale sunt esenţiale pentru sănătate. Din păcate, în organism nu avem o "cămară" în care să poată fi păstrate pentru "mai târziu”. Merită să ţinem minte asta şi din când în când, în timpul zilei, să ronţăim un măr, să bem un pahar (200 ml) de suc 100 % natural sau să mâncăm o legumă proaspătă. Idealul este să mâncăm legume şi fructe (sau să bem suc 100% natural!) de cel puţin 5 ori pe zi.

Cât înseamnă o porţie?

Poate fi exprimată în grame, pahare, linguri… dar şi, cel mai simplu, în mâini. O porţie înseamnă atât cât încape într-o mână! Respectiv o porţie poate fi o pară sau un morcov de dimensiuni medii, 3-4 prune sau 100 g de salată. Pentru copii, porţiile vor fi proporţional mai mici. Nu uitaţi: o farfurie de supă de legume delicioasă sau o salată fac tot cât o porţie! Dacă bei un suc, asigură-te că este un suc 100% natural!

Ce ascund legumele, fructele şi sucurile 100% naturale?

În legume, fructe şi sucuri 100% naturale sunt multe vitamine şi minerale de care avem nevoie pentru a fi plini de energie şi vitalitate, în fiecare zi. Caracteristicile lor binefăcătoare le sunt cunoscute tuturor, chiar dacă nu toţi le consumă atât de des cât ar trebui!
Nu uita: consumul celor 5 porţii ajută multe din funcţiile organismului nostru, aşa că ... nu mai sta ... mergi chiar acum în bucătărie şi ia-ţi un măr zemos, sau un morcov crocant! Reţine că sucurile de fructe și legume 100% completează alimentaţia zilnică pentru că o îmbogăţesc cu ingrediente necesare menţinerii sănătăţii.

Campania „5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe” are misiunea de a-i face pe oameni să conştientizeze că fructele şi legumele sunt bune în orice ocazie şi în orice formă! Pot îmbogăţi orice meniu şi, în acelaşi timp, sunt gustoase, uşor de procurat şi uşor digerabile.

Consumând zilnic câte 5 porţii de legume crocante, fructe zemoase şi suc delicios 100% natural veţi asigura organismului o cantitate mare de vitamine şi minerale, pentru care veţi fi răsplătiţi cu un aspect radiant şi o doză zdravănă de energie!