20 ianuarie 2022

Leo Messi: Dumnezeu a păstrat acest moment pentru mine!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Argentina a câștigat in fata Braziliei, cu scorul de 1-0, dupa golul marcat de Angel Di Maria, in minutul 22, si a devenit campionul Americii latine. Prin urmare, Leo Messi a câștigat această competiție cu patru goluri si cinci pase decisive fiind in acelasi timp golgetetul ei, cel mai bun pasator si cel mai bun jucator al ei. Starul de 34 de ani al Argentinei a cucerit primul trofeu cu naționala țării sale după patru finale pierdute. Messi a mai jucat la 10 turnee cu naționala Argentinei, la seniori: de 4 ori la Cupa Mondială și de 6 ori la Copa America.

„Trebuia să câștig ceva cu Argentina, era ca un ghimpe. Știam că într-o zi voi putea face asta. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest moment, în Brazilia, contra Braziliei. Cred că Dumnezeu a păstrat acest moment pentru mine. E o nebunie! Nu pot să explic ce fericire simt. De multe ori am plecat trist, dar știam că într-o zi se va schimba. Nu exista un moment mai bun. Acest grup merita asta cu adevărat. Aveam mare încredere în grup, care a devenit mai puternic de la precedenta Copa America. Sunt oameni buni, care nu s-au plâns niciodată. Am stat mult timp închiși, fără familii, dar obiectivul era clar. Am putut fi campioni, iar fericirea e maximă! Dedic victoria familiei, soției, copiilor, părinților și fraților. De multe ori au suferit la fel ca mine sau chiar mai rău. Cred că încă nu suntem conștienți de ceea ce am realizat. E un meci care va rămâne în istorie. Aș vrea să împart trofeul cu toți colegii care au trecut pe la națională. Am fost de atâtea ori aproape, dar nu am reușit. Meritau să trăiască asta”, a spus Messi dupa castigarea trofeului.

Principalul adversar, brazilianul Neymar a plans de supărare că echipa sa a fost învinsă. După câteva secunde, Messi a venit la el și l-a îmbrățișat. Cei doi au discutat, iar imaginea a făcut înconjurul lumii. „Clasă pură”, a titrat publicația Goal.

Competiția dintre Argentinia și Brazilie a avut loc pe legendarul stadion Estádio do Maracanã din Rio de Janeiro. Ca forma de respect pentru câștigători, Statuia lui Iisus, Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul) de pe Muntele Corcovado, din Rio de Janeiro (Brazilia), a fost luminată în culorile Argentinei.

Poza: Clarin.com