Publicat: 5 Iulie, 2012 - 13:59

Magic FM îl aniversează Vineri, 6 Iulie, pe artistul american Lionel Richie. Pe parcursul întregii zile, postul de radio le va oferi ascultătorilor cele mai frumoase melodii precum și povestea carierei muzicale a cântărețului.

"Lionel Richie este una dintre marile excepții ale lumii muzicale, în sensul că, după ce a părăsit trupa în care s-a lansat, a avut un și mai mare succes", declară Liana Stanciu, realizatoare, alături de Raul Brebu, a matinalului Magic Start de la Magic FM.

"Împreună cu Michael Jackson, a  compus în 1985, hitul 'We Are the World', care s-a bucurat de un succes uriaș. 'We Are the World' este și melodia mea preferată din repertoriul artistului", spune Liana.

"Cântecul meu preferat este 'Hello', inclus pe albumul 'Can't Slow Down', din anul 1984", mărturisește și Raul Brebu.

Lionel Brockman Richie s-a născut pe 20 iunie 1949. Cântăreț, compozitor și producător muzical, Lionel Richie se poate lăuda cu peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume.
 
Cariera solo a artistului începe în anul 1982 cu albumul numit simplu “Lionel Richie”. Urmează hituri precum “Hello” și “Say You, Say Me”, în 2005 cântă împreună cu Kenny Rogers, iar în anul 2007 apare ca element surpriză în show-ul Australian Idol și cântă "All Night Long (All Night)" la Sydney Opera House.
 
În acest an, la 30 de ani de la debutul solo, Lionel Richie a ajuns din nou pe primul loc în clasamentele muzicale din America! "Iubesc acest sentiment pe care-l ai când te afli pe prima pozitie în clasamente. Aproape că am uitat cât este de bine, însă acum, că am ajuns în vârf, mi-am redobândit memoria”, a declarat artistul.
 
Ascultă vineri la Magic FM cele mai frumoase cântece și povestea lui Lionel Richie.