Publicat: 14 Martie, 2019 - 11:51
Share

Update:
Declaraţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, la începutul Biroului Executiv al PNL - 14 martie 2019

Bună dimineaţa!

Vă propun să începem reuniunea Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal, o reuniune extrem de importantă. O reuniune în care vă propun ca şi ordine de zi analiza stadiului campaniei pentru alegerile pentru Parlamentul European, prezentarea ultimei cercetări sociologice privitoare la situaţia de moment în privinţa opţiunilor politice ale cetăţenilor, privitoare la alegerile pentru Parlamentul European, iar punctul 3, probabil cel mai aşteptat, va fi punctul în care vom decide în cadrul Biroului Executiv, propunerea listei de candidaţi pentru Parlamentul European, propunere care urmează să o supunem validării Biroului Politic Naţional.

Suntem practic în momentul în care pornim o bătălie fundamentală pentru România. Pornim o bătălie în care se va hotărî nu numai cine va prezenta România în Parlamentul European, se va hotărî şi dacă cetăţenii români dau o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern, împotriva actualelor clanuri care îşi bat joc de România, se va hotărî dacă cetăţenii români vor să consolideze şi să adâncească traiectoria europeană, dacă vor să pună punct conflictului artificial declanşat de majoritatea guvernamentală cu Uniunea Europeană, cu instituţiile Uniunii Europene şi cu liderii europeni importanţi.

De asemenea, în alegerile pentru Parlamentul European se va vedea adevărul opţiunilor cetăţenilor români şi sunt convins că acest adevăr va fi un adevăr crud pentru cei care au fost învestiţi cu încredere să guverneze şi care de doi ani şi patru luni îşi bat joc de România ducând România spre nicăieri.

Partidul Naţional Liberal este forţa politică, de fapt, singura forţă politică care se bucură de respect, de apreciere la nivel european, care are capacitatea de a influenţa deciziile la nivel european în favoarea României. Am văzut toţi ce a însemnat implicarea Partidului Naţional Liberal în susţinerea candidatului român la funcţia de procuror-şef european şi rezultatele remarcabile pe care le-am obţinut ca urmare a demersurilor serioase pe care le-am făcut la nivel european.

Depinde de fiecare membru al Partidului Naţional Liberal să se implice serios în această campanie, să deschidă o comunicare largă cu fiecare cetăţean al României, să transmitem mesajul nostru foarte clar, foarte limpede, care este sintetizat prin mesajul care este prezent pe outdoor şi anume: "România în primul rând!"

Mai precis, să transmitem foarte clar că cu cât PNL va fi mai puternic şi mai bine reprezentat la nivelul Uniunii Europene, cu atât România va fi mai puternică şi mai bine reprezentată şi cu atât mai mult, cetăţenii români vor avea garanţia că există cineva care se bate pentru ei la nivelul instituţiilor europene şi care are cu adevărat capacitatea de a aduce lucruri bune pentru România.

Partidul Naţional Liberal are capacitatea de a asigura că România va fi partener egal, care va fi la masa deciziilor. Partidul Naţional Liberal oferă garanţia unei relaţii şi mai apropiate şi mai profunde cu toţi partenerii noştri de la nivel european.

Partidul Naţional Liberal oferă garanţia faptului că fiecare român va putea beneficia de pe urma apartenenţei României la Uniunea Europeană, iar mesajul nostru este că Partidul Naţional Liberal alături de partenerii noştri din Partidul Popular European oferim garanţia libertăţii, prosperităţii, siguranţei pentru fiecare cetăţean român şi pentru fiecare cetăţean european. Le mulţumesc reprezentanţilor mass mediei şi îi anunţ că vom face declaraţii în care vom prezenta deciziile luate, de asemenea, vom prezenta lista de candidaţi la finalul reuniunii Biroului Politic Naţional care se va desfăşura după reuniunea Biroului Executiv şi la care principalul punct pe ordinea de zi va fi validarea listei de candidaţi.

Vă mulţumim!

 

Şedinţa Biroului Executiv al PNL, în care se va stabili lista candidaţilor la europarlamentare, a început joi, la Parlament.

"Suntem practic în momentul în care pornim o bătălie fundamentală pentru România, pornim o bătălie în care se va hotărî nu numai cine va reprezenta România în Parlamentul European, se va hotărî şi dacă cetăţenii români dau o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern, împotriva actualelor clanuri care îşi bat joc de România, se va hotărî dacă cetăţenii români vor să consolideze şi să adâncească traiectoria europeană, dacă vor să pună punct conflictului artificial declanşat de majoritatea guvernamentală cu UE, cu instituţiile europene şi cu liderii europeni importanţi. În alegerile pentru PE se va vedea adevărul opţiunilor cetăţenilor români şi sunt convins că acest adevăr va fi un adevăr crud pentru cei care au fost investiţi cu încredere să guverneze şi care de doi ani şi patru luni îşi bat joc de România, ducând România spre nicăieri", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: