Publicat: 22 August, 2016 - 17:30
Share

Energie, mișcare, distracție, multe surprize, dar și ocazii de a face fapte bune! Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, competiție marca RUNFEST, susținută de Barilla și prezentată de Persil, vă invită duminică, 28 august 2016, începând cu ora 09:00, să vă bucurați de o zi de vară în natură și de curse de alergare potrivite tuturor pasionaților de mișcare în pădurea Băneasa. Evenimentul de alergare, aflat la ediția a 4-a, va oferi o adevărată oază de relaxare tuturor amatorilor de distracție prin sport, iar sutele de participanți vor putea să se bucure de cros pe patru trasee croite în pădure, cu lungimi de la 2,5 km până la 21 de km, adaptate tuturor abilităților. La ora 09:00, primii care vor alerga la crosul RUNFEST - Bucharest FOX TRAIL Half Marathon vor fi cei mici, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, a căror înscriere în eveniment este gratuită în limita a 250 de locuri. Gabriela Szabo, în calitate de ambasador al sistemului RUNFEST, dedicat amatorilor, va da startul celor mici și îi va încuraja să își manifeste libertatea de mișcare în natură. La ora 11:00 vor pleca în curse, în mai multe valuri, concurenții înscriși pe traseele Scurt - 5 km, Standard - 10 km și Epic - 21 km. Pe traseele crosului Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, susținut de Barilla și prezentat de Persil, se vor desfășura în total 32 de curse de alergare mult apreciate de sportivii amatori, acestea reușind să îmbine în mod inspirat liniile lungi și late din inima pădurii Băneasa cu single track-urile dinamice de la marginea sa, iar fiecare iubitor de mișcare va avea ocazia să trăiască experiența unui adevărat cros. Până în prezent, peste 730 de alergători au dat curs invitației la mișcare în natură lansată de RUNFEST la FOX TRAIL Half Marathon. Înscrierile continuă însă și în zilele următoare fiind deschise online până miercuri, 24 august, inclusiv, pe pagina dedicată evenimentului de pe www.runfest.ro
Toți participanții vor primi pachete de concurs atractive, iar cei mai rapizi vor fi premiați cu produse asigurate de MPG și de sponsorii și partenerii evenimentului. La acestea se adaugă numeroasele servicii ale competiției și atmosfera plină de energie și voie bună, sub amprenta Sportainment specifică evenimentelor RUNFEST. Cu această ocazie, RUNFEST sprijină campania ”Donează o șansă la viață!”, a cărei ediție cu numărul 4 se va lansa în cadrul evenimentului de alergare pe 28 august. Organizată de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) împreună cu MPG, coordonatorul proiectului RUNFEST, campania este dedicată conștientizării importanței de a ne menține sănătatea la un standard ridicat și de a avea un stil de viață activ. Campania este susținută de Ministerul Sănătății și va implica activități sportiv-recreative, dar și activități de informare și sensibilizare a persoanelor sănătoase cu vârste între 18 și 45 de ani, care se pot înscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice. Cursele de alergare pentru cei mici, din cadrul RUNFEST – Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, vor fi dedicate promovării Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, din 17 septembrie. La start, membrii familiilor sunt invitați să se alăture copiilor înscriși în competiție și să alerge pentru a susține campania “Donează o șansă la viață!”. La finalul curselor, toți copiii vor fi răsplătiți cu medalii. Totodată, părinții micilor alergători vor primi tricouri personalizate cu sigla Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Eforturile campaniei ”Donează o șansă la viață!” vor fi susținute și de campioana olimpică și mondială Gabriela Szabo, în calitate de ambasador.
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) este o instituţie publică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, a cărui misiune este de a identifica şi asigura, la standarde internaţionale, donatori de celule stem hematopoietice compatibili neînrudiţi, pentru toți pacienţii din România care au nevoie de un transplant și care nu au donatori compatibili în familie. Una dintre activităţile de bază ale Registrului o constituie organizarea şi menţinerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice și, în acelaşi timp, cu pacienţii care au nevoie de un transplant. Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară, anonimă şi neremunerată. Este un gest prin care donatorul de celule stem hematopoietice poate salva o viață! Mai multe informații despre campanie și cum puteți deveni donator de celule stem găsiți pe site-ul www.registru-celule-stem.ro. Cei care doresc să devină donatori pot suna la TelVerde 0800 88 STEM (7836), număr apelabil din reţeaua Romtelecom, pot accesa site-ul www.registru-celule-stem.ro sau se pot adresa direct unuia dintre cele 21 centre ale donatorilor de celule stem.
Despre MPG:
MPG implementează proiectele sportive inițiate de Fundația PROAM Events, care susține atragerea populației către practicarea recreațională a unui sport, ca mod sănătos și distractiv de petrecere a timpului liber. MPG este lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate practicanților amatori, cu o experiență de 19 ani în domeniu. Coordonează aproximativ 750 de evenimente sportive, în 70 de orașe, acoperind întreg parcursul anului. Sub conceptul de Sportainment MPG implementează 4 sisteme naționale de sport care formează comunități de peste 80.000 de practicanți amatori: tenis - www.tenispartener.ro, www.tenis10.ro, ciclism - www.ridersclub.ro, alergare – www.runfest.ro și un sistem de competiții pe 10 discipline sportive, în București, accesat de peste 200 de companii - Romanian Corporate Sports – www.corporatesports.ro. Totodată, proiectul pentru copii Tenis10 - www.tenis10.ro - a fost nominalizat ca finalist al European CSR Awards 2013. Compania a creat și dezvoltat și un proiect cu format special, o cursă cu obstacole URBATLON – care a fost integrată din acest an în platforma de alergare www.runfest.ro. În ultimii 9 ani, MPG a implementat peste 4.000 de evenimente sportive și a lansat campanii de comunicare împreună cu mass-media specializate. Detalii despre MPG se găsesc pe: www.mpg.com.ro.