24 octombrie 2021

Liceenii care studiază în Alba Iulia pot aplica pentru o finanţare nerambursabilă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mai sunt 10 zile în care liceenii care studiază în Alba Iulia pot aplica pentru o finanţare nerambursabilă din Fondul YouthBank, ce are o valoare de 20.000 lei

Până la 20 mai 2021, ora 23.59, liceenii care studiază în Alba Iulia pot trimite pe adresa yb@fundatiacomunitaraalba.ro propunerile de proiecte pe care vor să le iniţieze în comunitate şi pentru care solicită finanţare în cadrul programului YouthBank, derulat de Fundaţia Comunitară. Pentru a aplica la această rundă de finanţare a programului:

liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă de minimum 3 persoane;

proiectele propuse trebuie să se desfăşoare în aria geografică a judeţului Alba şi să respecte cadrul legal generat de contextul crizei sanitare;

proiectele propuse trebuie să raspundă unor nevoi identificate la nivelul comunităţii şi pot acoperi orice domeniu, de la educaţie la orientarea în carieră, sănătate, sport, schimbarea mentalităţii, cultură, mediu şi ecologie, social, voluntariat etc.;

suma solicitată poate fi de minimum 2.000 lei şi maximum 3.000 lei pentru un proiect;

proiectele trebuie să poată fi implementate în perioada 14 iunie – 14 iulie 2021;

proiectele trebuie să respecte cerinţele ghidului de finanţare.

Ghidul de finanţare şi formularul de aplicare pot fi descărcate de pe link-ul: https://rb.gy/c0zzao. Fundaţia Comunitară acordă consultanţă permanent în perioada de aplicare, fie prin e-mail yb@fundatiacomunitaraalba.ro, fie la telefon 0785-370270.

În cadrul programului YouthBank, Fundaţia Comunitară are ca parteneri principali Municipiul Alba Iulia, Ancău Company, Apa CTTA şi Porterom, ca susţinători Casa de Cultură a Studenţilor, GIRO, Deko Team Design, Marani Star şi Vair Auto Ro, iar ca parteneri logistici Tipo-Rex, Societatea de Transport Public şi Impact Design, la lansarea rundei de finanţare fiind reprezentat şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba.

„Am susţinut dintotdeauna implicarea generaţiei tinere în comunitate. Dar înainte să avem pretenţia de la tinerii noştri să schimbe societatea, trebuie să facem noi mai întâi ceea ce trebuie pentru ei. Să le acordăm încredere, resurse de învăţare şi resurse materiale. Sunt partenerii noştri în schimbarea în bine” – Gabriel Codru Pleşa, primarul municipiului Alba Iulia.

„Pentru mine programul YouthBank a reprezentat modul prin care am învăţat cum să-mi înfrâng teama de a vorbi în public, cum să realizez un proiect de lungă durată şi nu în ultimul rând m-a făcut să înţeleg că doar prin implicarea mea pot ajuta comunitatea să progreseze pe termen lung.” – Andrei Apolzan, de patru ani voluntar YB.

„YouthBank este locul în care energia, iniţiativele şi creativitatea tinerilor sunt încurajate, le permite acestora să se implice în activităţi şi să ia decizii în comunităţile în care trăiesc. Prin acest program Alba câştigă tineri mai buni, cu o mentalitate adecvată, lideri în generaţia lor şi, cel mai probabil, lideri ai comunităţii de mâine.” – Dorin Sava, director executiv Fundaţia Comunitară.

YouthBank Alba este cel mai longeviv program YB din România, ce funcţionează neîntrerupt din anul 2009. La Galele Anuale ale Voluntarilor din Alba, YouthBank a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat în educaţie din judeţ, ca o recunoaştere a rezultatelor sale şi a schimbării pe care o produce în rândul generaţiei tinere şi comunităţii, o confirmare în plus că Fundaţia Comunitară este o excelentă şcoală de dezvoltare personală pentru tineri. La nivel naţional, YouthBank a obţinut premii importante la Gala Societăţii Civile şi Gala Premiilor în Educaţie.

Demarat în anii ’90 în Irlanda de Nord, YouthBank înseamnă astăzi 175 de programe locale, care se desfăşoară în 21 de ţări de pe 4 continente, fiind unul din cele mai ample proiecte civice europene de capacitare a adolescenţilor, dezvoltând pe de o parte spiritul civic în rândul acestora, dezvoltându-le abilităţi esenţiale pentru viaţă şi concentrându-se, în principal, pe transmiterea de know-how şi experienţă practică în planificarea şi implementarea proiectelor în comunitate. din Fondul YouthBank