Publicat: 7 Decembrie, 2017 - 18:35
Share

Ca în fiecare an, data de 6 decembrie a fost o zi de sărbătoare pentru elevi, profesori și pentru personalul administrativ al Liceului Teoretic 'Nicolae Bălcescu' din Medgidia. Anul acesta ziua școlii a fost marcată prin activități didactice, acțiuni caritabile și activități sportive.

Deschiderea festivă a fost un prilej de rememorare a realizărilor din anul care a trecut. Elevii LTNB au paticipat la numeroase olimpiade școlare, premiile la etapele județene ale opimpiadelor fiind centralizate astfel: 3 premii I, 11 premii II, 12 premii III și 24 mențiuni. La etapele naționale ale olimpiadelor școlare am avut un număr de 6 elevi calificați iar rezultate deosebite au fost: un premiu special la limba latimă și o mențiune specială la limba franceză. Foarte mulți elevi au participat la concursuri școlare și amintim aici rezultatele deosebite obținute de elevii noștri la concursurile internaționale Nasa Space Settlement, Infomatrix și Ecofest Junior.

O altă realizare cu care se mândresc elevii și profesorii LTNB sunt proiectele europene derulate cu succes: 'Școală europeană prin valori locale', 'Healthy life', 'Skills for life', 'Yes Event — Conferința tinerilor europeni'.

După deschiderea festivă au urmat activitățile desfășurate la clasă cu elevii. Amintim aici câteva dintre diversele activități realizate de ziua școlii: competiție culinară, concurs 'Capcanele limbii române', modele literare antice, ora de programare, expoziție de fotografii, fizica distractivă, premiile Nobel în știință, matematicieni ce poartă numele de Nicolae, English with laughter, Skills for life.

Vizita la Grădinița Mircea-Vodă a fost o altă activitate derulată de ziua școlii, unde elevii clasei a VIII-a LTNB însoțiți de profesorul diriginte au fost ajutoarele lui Moș Nicolae, dăruind copiilor dulciuri, jucării și hăinuțe, pentru al patrulea an consecutiv.

Nici activitățile sportive nu au fost neglijate în această zi. Nouă echipe ale liceului au participat la 'Cupa LTNB la fotbal' iar câștigătorii, felicitați de toți cei prezenți la finală, au fost elevii clasei a XII-a B.

Ziua s-a încheiat cu o petrecere tematică unde participanții au venit costumați și cele mai frumoase costume au fost premiate.